Hoţii au prădat o mănăstire din judeţul Constanţa şi au lăsat-o fără generatoare electrice

Poliţiştii constănţeni au deschis o anchetă la Mănăstirea Colilia, din comuna Cogealac, după ce hoţii au intrat de două ori în lăcaşul de cult şi au furat generatoarele electrice pe care măicuţele le foloseau pentru lumină şi încălzire, transmite corespondentul MEDIAFAX.

863 afișări
Imaginea articolului Hoţii au prădat o mănăstire din judeţul Constanţa şi au lăsat-o fără generatoare electrice

Anchetă la o mănăstire din judeţul Constanţa după ce hoţii au furat generatoarele electrice

Maica stareţă a mănăstirii Colilia, Rafaela, a povestit, vineri, presei, că primele două generatoare au fost furate în noaptea de 23 spre 24 octombrie, iar al treilea, cel mai mare şi puternic, a fost furat în urmă cu două nopţi.

Potrivit acesteia, al treilea generator era achiziţionat în rate, iar mănăstirea mai avea de plătit încă cinci rate pentru el.

Maica stareţă a mai spus că nimeni nu a văzut şi nu a auzit nimic şi bănuieşte că hoţul este o persoană care ştia mănăstirea, dar a avut un moment de rătăcire.

Mănăstirea nu este racordată la reţeaua de electricitate, fiindcă este prea scump, iar generatoarele le ajutau să se încălzească, să aibă curent şi apă, şi se roagă la Dumnezeu „să mai ţină cald, că maicile au doar doua rânduri de haine”.

La Mănăstirea Colilia din comuna Cogealac se află 22 de persoane, între care 15 măicuţe şi un preot, restul fiind personal auxiliar. La mănăstire se mai află un generator, donat de o persoană, dar maica Rafaela spune că este mai vechi şi face cu greu faţă necesităţilor, iar consumul este foarte mare.

Poliţiştii din Constanţa au deschis o anchetă şi încearcă să dea de urma hoţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici