Incidente în campanii electorale de-a lungul timpului: o radiografie

  • Campaniile electorale au fost marcate de incidente de-a lungul timpului
  • Incidente au avut loc atât în SUA, cât şi în alte state
  • Donald şi Melania Trump au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19
238 afișări
Imaginea articolului Incidente în campanii electorale de-a lungul timpului: o radiografie

Incidente în campanii electorale de-a lungul timpului

Infectarea cu SARS-CoV-2 a lui Donald Trump nu este doar ştirea zilei, ci mult mai mult de atât. Evenimentul apare cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale, programate pentru 3 noiembrie.

Însă, de-a lungul timpului, au existat numeroase incidente în timpul campaniei electorale.

Campania din 1968 este considerată pe scară largă drept cea mai violentă dintre campaniile prezidenţiale. Chiar dacă nu exista virusul gripal, campania a venit într-o perioadă instabilă pentru SUA, în ansamblu.

Concret, în aprilie 1968, liderul pentru drepturile civile Martin Luther King Jr. a fost ucis la Memphis, iar două luni mai târziu, candidatul la preşedinţie şi senatorul Robert Kennedy Jr. a fost asasinat după un discurs ţinut în California.

Şi campania din 1992 a fost marcată de evenimente şi proteste. Lupta s-a dus între Bill Clinton şi George Bush.

În 2004, când republicanii şi-au ţinut convenţia în New York, au existat îngrijorări sporite în materie de securitate, având în vedere natura organizării unui astfel de eveniment la scară largă în New York, la trei ani de la atacurile din 11 septembrie. Presa din State scrie că aproximativ 1.500 de oameni au fost arestaţi.

Incidente marcante au fost şi în afara SUA

În 2018, principalul candidat la alegerile prezidenţiale din Brazilia, Jair Bolsonaro, a fost înjunghiat în timp ce era purtat pe braţe de mulţime. Doctorii au spus că, dacă nu ar fi fost într-o formă atât de bună, ar fi murit, în condiţiile în care a pierdut în jur de doi litri de sânge.

În iulie, Bolsonaro a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Liderul Braziliei, în vârstă de 65 de ani, le-a spus jurnaliştilor că în carantină "este oribil".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici