Maria Şarapova şi Rafael Nadal s-au calificat în turul secund la Australian Open

Pentru a doua oară în carieră, Maria Şarapova a deschis turneul de la Australian Open cu o victorie fără game cedat, dublu 6-0.

501 afișări
Imaginea articolului Maria Şarapova şi Rafael Nadal s-au calificat în turul secund la Australian Open

Maria Şarapova şi Rafael Nadal s-au calificat în turul secund la Australian Open

Luni dimineaţă, pe terenul central Rod Laver, rusoaica de pe poziţia 30 WTA a distrus-o pe tânăra debutantă Harriet Dart, expediind 20 de lovituri câştigătoare pe lângă britanica de 22 de ani. În ciuda scorului de neprezentare, Şarapova nu a reuşit să fie şi autoarea celei mai rapide victorii din startul zilei, Rebecca Peterson devansând-o într-un meci disputat în paralel, dar pe Terenul 15, fiind cu două minute mai rapidă în victoria sa, 6-4, 6-1 în faţa Soranei Cîrstea. Cele două jucătoare care au petrecut câte 61 şi, respectiv, 63 de minute pe teren pentru victoriile din primul tur, se vor înfrunta în meci direct în turul secund.

"Nu sunt pregătită să predau ştafeta tinerei generaţii, încă", a spus, mai în glumă, mai în serios, Maria Şarapova, la interviul de la finalul partidei. În turul trei, rusoaica ar putea avea parte de un adevărat derby cu deţinătoarea trofeului, Caroline Wozniacki.

În întrecerea masculină, Rafael Nadal a trecut cu brio examenul debutului la Australian Open 2019, echivalent cu un debut absolut în sezon şi cu un prim meci oficial disputat de iberic după US Open 2018, în condiţiile în care accidentări la şold şi la coapsă l-au forţat să rateze turnee pe care, în mod normal, ar fi trebuit să le joace. Numărul doi mondial l-a învins, luni dimineaţă, pe australianul James Duckworth (237 ATP), în minimum de seturi, la 4, 3 şi 5, în două ore şi 15 minute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici