Moţiunea de cenzură, organizată în cele mai mici detalii: Parlamentarii PSD şi-au sistat plecările în străinătate şi şi-au anulat concediile

Parlamentarii PSD şi-au sistat plecările în străinătate şi şi-au anulat concediile pentru a fi prezenţi la moţiunea de cenzură şi la formarea noului Guvern, a declarat, vineri, deputatul Ioan Dîrzu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

2721 afișări
Imaginea articolului Moţiunea de cenzură, organizată în cele mai mici detalii: Parlamentarii PSD şi-au sistat plecările în străinătate şi şi-au anulat concediile

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, că săptămâna viitoare va fi una ”fierbinte” cu ”depunerea moţiunii de cenzură”, care speră să se voteze miercuri.

”Tocmai după decizia de ieri (n.r. - joi) s-au anulat orice deplasări în străinătate, orice alte aspecte prin care ar fi posibil ca anumiţi parlamentari să fie cuprinşi în alte activităţi. Înţelegem cu toţii că obiectivul principal al Parlamentului este de a avea un guvern eficient şi care să pună în aplicare, în detaliu, programul de guvernare de care au nevoie toţi românii”, a spus Ioan Dîrzu.

Întrebat de jurnalişti dacă este ordin ca toţi parlamentarii să fie prezenţi săptămâna viitoare în Parlament, Ioan Dîrzu a răspuns că ”toată lumea trebuie să fie prezentă”, iar ”focusarea pentru momentul moţiunii” i se pare foarte importantă.

Întrebat din nou dacă au fost sistate toate deplasările aleşilor PSD, Ioan Dîrzu a răspuns: ”Săptămânile viitoare, da, şi anularea concediilor pentru perioada de vacanţă în aşa fel încât colegii noştri parlamentari să fie prezenţi la munca de zi cu zi pe care trebuie să o facă fiecare”.

Prezent la aceeaşi conferinţă de presă, liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat că i se pare normal să fie sistate astfel de activităţi.

”Şi mie mi se pare normal să fie sistate toate activităţile, toată lumea trebuie să se concentreze pe formarea noului Guvern pentru că e ceva de importanţă naţională, e vorba de Guvernul ţării, nu de alegeri în partid”, a spus Lazăr.

Întrebat, de către corespondentul MEDIAFAX, dacă există un ordin dat de conducerea ALDE pentru sistarea deplasărilor, Ioan Lazăr a răspuns că nu are cunoştinţă de aşa ceva, dar este convins că toţi parlamentarii ”sunt conştienţi că trebuie să stea pe poziţii”.

În altă ordine de idei, preşedintele PSD, Ioan Dîrzu, a declarat că ar fi fost corect ca Sorin Grindeanu să se retragă din funcţia de premier după prima şedinţă a CEx.

”Eu cred că ar fi fost corect, util, ca premierul Sorin Grindeanu, după prima şedinţă a Comitetului Executiv Naţional să se retragă de pe această funcţie, iar PSD să vină cu alt premier. Nu s-a ajuns la această măsură. Aţi văzut, votul CEx de ieri (n.r. joi) a fost în unanimitate, foarte mulţi preşedinţi de organizaţii şi-au spus punctul de vedere şi vreau să transmit şi eu acelaşi lucru. PSD este unit, este o familie mare, puternică, oameni profesionişti cu înţelegeri şi colaborări făcute foarte bine cu colegii din ALDE”, a spus Ioan Dîrzu.

Întrebat ce şanse are moţiunea de cenzură să treacă, Ioan Dîrzu s-a declarat sigur că va trece, deoarece Coaliţia PSD şi ALDE este unită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici