Oficial UE: Referendumul pe tema independenţei Cataloniei este neconstituţional

Margaritis Schinas, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, a afirmat, luni, că Executivul UE îndeamnă Madridul şi Catalonia să se angajeze într-un dialog şi a adăugat că, potrivit legislaţiei spaniole, referendumul pentru independeţa Cataloniei este neconstituţional, relatează The Independent.

1470 afișări
Imaginea articolului Oficial UE: Referendumul pe tema independenţei Cataloniei este neconstituţional

Oficial UE: Referendumul pe tema independenţei Cataloniei este neconstituţional

Schinas a precizat că referendumul şi violenţele de duminică sunt aspecte ce ţin de afacerile interne ale Spaniei, adăugând că nu este cazul pentru o intervenţie externă.

”Este o problemă internă pentru Spania care trebuie să rezolvată în conformitate cu prevederile constituţionale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

”Dacă referendumul ar fi fost organizat în conformitate cu prevederile constituţionale, ar fi însemnat că teritoriul secesionist se va afla în afara Uniunii Europene. Pe lângă aceste aspecte, Comisia este de părere că este nevoie de unitate şi stabilitate, nu de divizare şi fragmentare”, a adăugat Schinas.

Comisia Europeană solicită ambelor părţi să iniţieze un dialog, a mai spus Schinas.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici