Traian Bădulescu, consultant în turism: 250.000 de români petrec minivacanţa de 1 Mai în ţară şi 60.000 în alte ţări

În minivacanţa de 1 Mai, 250.000 de români sunt găzduiţi în staţiunile din ţară, în special pe litoral, şi 60.000 sunt plecaţi în alte ţări, a declarat pentru MEDIAFAX consultantul în turism Traian Bădulescu.

480 afișări
Imaginea articolului Traian Bădulescu, consultant în turism: 250.000 de români petrec minivacanţa de 1 Mai în ţară şi 60.000 în alte ţări

Traian Bădulescu, consultant în turism: 250.000 de români petrec minivacanţa de 1 Mai în ţară şi 60.000 în alte ţări (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Arhiva Foto)

Pe plan intern, topul preferinţelor turiştilor este condus de litoralul Mării Negre, unde vedete sunt staţiunile Mamaia şi Vama Veche, cu 40.000 de turişti. În plus, din ce în ce mai mulţi turişti aleg Delta Dunării.

Dacă de Paşte preferinţele românilor au fost dominate de turismul rural, majoritatea dorind să petreacă într-un mod tradiţional, de 1 Mai domină distracţia, iar în topul preferinţelor conduce litoralul românesc.

„Pentru multe hoteluri de pe Litoral sau de pe Valea Prahovei şi Poiana Braşov, gradele de ocupare sunt între 85 şi 100%. Urmează staţiunile montane de pe Valea Prahovei (Sinaia, Predeal, Buşteni), alături de Poiana Braşov şi de regiunea de turism rural Bran-Moieciu. De asemenea, sunt solicitate şi regiunile cu turism rural dezvoltat, precum Bucovina, Maramureş, Neamţ, Oltenia de sub munte, Ţinutul Secuiesc, Mărginimea Sibiului”, a spus consultantul.

De asemenea, o serie de turişti merg în staţiunile balneoclimaterice, unde beneficiază de tarife mai accesibile, precum Călimăneşti-Căciulata, Băile Felix, Băile Herculane, Sovata, Covasna etc.

„În general, de 1 Mai tarifele sunt mai ridicate cu 10-20% decât în celelalte weekend-uri, datorită cererii mari şi în special pentru litoral”, a mai spus Traian Bădulescu.

Pe partea de turism extern, domină litoralul Bulgariei şi nordul Greciei (Halkidiki, Thassos, Corfu). De asemenea, mii de români vor alege city break-urile în oraşe europene precum Madrid (pentru care s-a înregistrat o creştere a cererii), Barcelona, Viena, Paris, Roma, Milano, Praga, Amsterdam.

Nu în ultimul rând, sunt români care au ales Dubai, croazierele mediteraneene sau alte destinaţii exotice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici