Volumul creditelor acordate de bănci a crescut chiar şi în pandemie. În special, creditele ipotecare

  • Băncile sunt pregătite să dea credite pentru că nu au avut încasările estimate
  • Anul acesta, 22% dintre creditele pentru persoane fizice au fost amânate la plată
  • De acelaşi tratament au beneficiat şi 25% dintre firme
315 afișări
Imaginea articolului Volumul creditelor acordate de bănci a crescut chiar şi în pandemie. În special, creditele ipotecare

Volumul creditelor acordate de bănci a crescut chiar şi în pandemie. În special, creditele ipotecare

Volumul creditelor acordate de bănci a crescut chiar şi în pandemie. Iar pentru anul viitor, specialiştii estimează o revenire a creditării într-un ritm chiar mai susţinut ca anul acesta. Băncile deci, vor fi dornice să te împrumute.

Irina Chiţu, directorul platformei financiare FinZoom: Anul acesta, 22% dintre creditele pentru populaţie şi 28% dintre creditele pentru firme au fost amânate la plată. Deci băncile nu au mai avut încasările preconizate. Şi vor avea tot interesul să scoată produse de creditare competitive pentru a atrage noi clienţi. Chiar dacă mă aştept să crească rata creditelor neperformante anul viitor, piaţa putem spune că este stabilă. De ce? Băncile româneşti, în primul rând, au o solvabilitate foare bună, de 20,7% în septembrie. Cu mult mai mult peste media europeană. Şi o lichiditate bună.

Totuşi, dacă vrei să-ţi faci un credit la bancă în perioada următoare, să fii precaut. Când iei o astfel de decizie, nu te lăsa dus de val.
Pleacă de la nevoie şi de la capacitatea ta de a rambursa împrumutul.
Un credit este sigur doar dacă ajută să îţi creşti veniturile sau să îţi reduci cheltuielile actuale, îţi spun experţii.

Irina Chiţu, directorul platformei financiare FinZoom: Pentru achiziţiile mai mari să economiseşti o sumă cât mai mare pentru avans. Să comparăm toată piaţa înainte de a lua o decizie de achiziţie. Şi să luăm un credit în moneda în care obţinem veniturile, cu dobândă fixă, pentru a nu avea risc de creştere a dobânzii. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici