Ţi-ai uitat banii, cardul sau smartphone-ul acasă? Amazon lansează un nou sistem de plată, care te scapă de griji la cumpărături

  • Amazon lansează un nou sistem de plată care poate fi folosit în magazinele fizice
  • Îţi scanezi palma şi plăteşti prin Amazon One
  • Produsul va fi testat iniţial în cele două magazine fizice ale Amazon din Seattle
565 afișări
Imaginea articolului Ţi-ai uitat banii, cardul sau smartphone-ul acasă? Amazon lansează un nou sistem de plată, care te scapă de griji la cumpărături

Plata cu smartphone-ul se demodează: Amazon te face să nu îţi laşi doar portofelul acasă, ci şi orice alt dispozitiv prin care poţi plăti electronic. Vrea să îţi citească în palmă. Da, ai înţeles bine. Cel mai mare retailer online din lume lansează un nou sistem de plată ce poate fi folosit în magazinele fizice. Adică în loc de card, smartwatch sau telefon, îţi pui palma pe un scanner şi plăteşti ce ai cumpărat. Noile scannere Amazon One înregistrează o imagine cu palma utilizatorului.

Plata se face doar prin ţinerea în aer a palmei timp de o secundă. Cum funcţionează? Amprenta palmei este unică. Cum sunt şi indicatoarele unui card. Ataşezi prima data cardul la terminalul de plată, se scanează palma şi ataşezi şi cardul pentru a se înregistrarea în sistem a celor două. După asta, va fi suficient să atingi scanner-ul cu palma pentru a plăti. La fiecare scanare a plamei, scanner-ul identifică utilizatorul, trimite imaginea către sistem care găseşte mai departe cardul aferent.

Amazon spune că poartă discuţii pentru a oferi dispozitivul şi altor magazine din SUA. Amazon are peste 876.000 de angajaţi la nivel mondial. La începutul crizei, Amazon anunţa că angajează 75.000 de persoane.

Jeff Bezos, fondatorul companiei, a devenit primul om cu o avere de peste 200 miliarde de dolari. Valoarea de piaţă a Amazon a depăşit 1.700 de miliarde de dolari. În 2018, Amazon a fost cel mai mare vânzător de cărţi din SUA. În România, Amazon a avut afaceri de peste 67 mil.euro în 2019.

“Amazon continuă că umple piaţa cu tehnologii invazive, care rezolvă probleme inexistente. Nimeni nu ar trebui să ofere date biometrice pentru a cumpăra bunuri şi servicii. Încercarea Amazon de a normaliza dispozitivele de plată biometrice riscă să construiască o lume în care suntem mai uşor de supravegheat şi asta îi privează pe oameni de putere”, spune Silkie Carlo, directorul organizaţiei neguvernamentale Big Brother Watch.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici