Calculatorul care sfidează timpul. Sistemul este mai rapid de 200 de ori decât un supercomputer

  • Cerebras Systems şi Departamentul de Energie au anunţat primul sistem CS-1
  • Este de 10.000 de ori mai rapid decât o unitate de procesare grafică
  • Sistemul este mai rapid de 200 de ori decât un supercomputer
3181 afișări
Imaginea articolului Calculatorul care sfidează timpul. Sistemul este mai rapid de 200 de ori decât un supercomputer

Sursă foto: Tom's Hardware

Dacă te întrebi unde este limita calculatoarelor, află că aceasta nu prea există. Tocmai a fost anunţat unul capabil să sfideze şi timpul.

Cel mai rapid procesor construit vreodată tocmai a fost prezentat. Se numeşte CS-1 Cerebras şi a fost contruit de compania cu acelaşi nume alături de Departamentul de Energie. Are 400 de mii de nuclee şi e mai rapid decât un supercomputer. De 200 de ori.
 
Ce poate să facă? Să efectueze calcule mai rapid decât trece timpul. De exemplu, poate să pornească simularea reacţiei unui nucleu al unei centrale electrice şi să încheie simularea înainte să se încheie acea reacţie.
Departamentul de Energie îl va testa pentru a prezice vremea sau pentru a găsi forma optimă a unei aripi pentru o aeronavă. Limitele lui nu prea există.
 
ANDREW FELDMAN: Să spun simplu valoarea pe care o aducem clienţilor este că reducem tipul de antrenament de la luni la minute, de la săptămâni la secunde. Asta e crucial. Asta îţi permite ţie şi cercetătorilor să testaţi mii de ipoteze noi, idei diferite, modele şi variabile în aceeaşi perioadă de timp.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici