VIDEO  "Cei mai rapizi pantofi din lume" cresc viteza de mers cu 250%

  • Inginerii în robotică au inventat ceea ce ei susţin a fi "cei mai rapizi pantofi din lume", capabili să mărească viteza de mers a purtătorului cu până la 250%.
  • 'Mergi cu viteza unei alergări', susţin creatorii Moonwalkers.
4590 afișări
Imaginea articolului "Cei mai rapizi pantofi din lume" cresc viteza de mers cu 250%

Sursa foto: Twitter

Shift Robotics, o filială a Universităţii Carnegie Mellon din SUA, a dezvoltat încălţămintea cu curea Moonwalkers în încercarea de a revoluţiona modul în care merg oamenii.
 
Pantofii folosesc un motor electric de 300 de waţi conectat la opt roţi de role, care asigură o viteză maximă de 11 km/h şi o autonomie de 10 km, potrivit Independent.
 
Inteligenţa artificială ajută, de asemenea, la antrenarea motorului pentru a se adapta la diferite ţinute de mers şi a face ca mersul să pară natural, potrivit creatorilor Moonwalkers.
 
Fondatorul Shift Robotics, Xunjie Zhang, a declarat că Moonwalkers a împachetat într-o pereche de pantofi "tot ceea ce găseşti într-o Tesla".
 
Pantofii sunt, de asemenea, concepuţi pentru a fi uşor de purtat şi de utilizat, având încorporate comenzi intuitive pentru a opri motorul în vederea urcării scărilor sau a mersului normal.
 
„Nu este nevoie să te echilibrezi, trebuie doar să mergi mai repede pentru a accelera şi mai încet pentru a decelera", a declarat Zhang.
 „Credem într-un viitor în care totul poate fi la distanţă de mers pe jos. Primul nostru pas este să ajutăm oamenii să meargă fără efort la o viteză de alergare”.
 
Echipa de la Shift Robotics a lansat o campanie de crowdfunding pentru a ajuta la lansarea lor pe piaţă, adunând peste 50.000 de dolari dintr-un obiectiv de 90.000 de dolari la momentul redactării acestui articol.
 
Moonwalkers nu sunt singura pereche de pantofi special adaptaţi, concepuţi pentru a creşte viteza de mers, care se află în curs de dezvoltare, inginerii de la Universitatea Stanford prezentând recent o cizmă cu exoschelet în acest scop. Tehnologia examinată de colegi nu creşte viteza decât cu un procent relativ modest de 10 la sută, deşi ar putea avea aplicaţii pentru a ajuta la recuperarea persoanelor care suferă de leziuni la picioare sau la coloană.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici