Noi imagini cu suprafaţa planetei Marte, surprinse de catre instrumentul CaSSIS FOTO

  • În ultimele luni, CaSSIS a captat, săptămânal, până la 300 de imagini.
  • Marte a intrat într-un nou an, denumit şi Anul 36.
  • Distanţa dintre Planeta Roşie şi Pământ se schimbă constant însă, deoarece planetele se învârt în jurul Soarelui cu viteze diferite.
  • Prin urmare, cel mai bun moment pentru lansarea unor misiuni apare la fiecare 26 de luni, când planetele se apropie cel mai mult.
  • Oamenii de ştiinţă de la NASA spun că la rover-ul Perseverance - cel mai sofisticat vehicul trimis vreodată pe o altă planetă - să amartizeze pe 18 februarie 2021.
13581 afișări
Imaginea articolului Noi imagini cu suprafaţa planetei Marte, surprinse de catre instrumentul CaSSIS FOTO

CaSSIS, imagini incredibile de pe Marte FOTO ESA/ROSCOSMOS/CASSIS

Marte este de mulţi ani observată de către NASA. CaSSIS a fost creat pentru a furniza cercetătorilor informaţii despre suprafaţa acesteia şi tocmai ce  a surprins o serie de imagini uimitoare, conform BBC.
 
Obiectivul tehnic al instrumentului este să caute potenţiale locuri de amartizare pentru misiuni viitoare cum ar fi ExoMars al ESA, aceasta urmând să fie lansat în anul 2022. Pus la muncă, CaSSIS a observat diverse minerale, canioane, cratere, precum şi alte specificităţi geologice. În plus, imaginile cu Marte publicate online arată şi depozite de gheaţă şi furtuni de nisip. 
 
Camera va continua să orbiteze şi este programat să ofere asistenţă misiunii ExoMars din 2022. Experţii de la NASA speră ca proiectul să continue până cel puţin în 2025. 
 
Pe scurt, CaSSIS se deplasează cu aproximativ 3km/s, aşadar imaginile trebuie surprinse rapid. Timpul de expunere este de doar 1,5ms, iar distanţa de la care sunt efectuate este de aproximativ 400 de kilometri. Apoi, acestea sunt colorate artificial pentru a sublinia descoperirile. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CaSSIS Camera on ExoMars TGO (@cassis_unibe)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<div style=" background-color: #
 

 

e=ig_embed&utm_campaign=loading" style=" color:#c9c8cd; font-family:Arial,sans-serif; font-s

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici