Te crezi în siguranţă? Specialiştii te îndeamnă să te gândeşti de două ori când alegi o parolă. Iată cât de uşor pot fi sparte

  • NordPass a publicat noul top al celor mai slabe parole
  • "123456" este pentru al treilea an consecutiv pe primul loc
  • Cele mai simple parole pot fi sparte în doar o secundă
1078 afișări
Imaginea articolului Te crezi în siguranţă? Specialiştii te îndeamnă să te gândeşti de două ori când alegi o parolă. Iată cât de uşor pot fi sparte

Când alegi o parolă, trebuie să te gândeşti de două ori. Specialiştii au dezvăluit care sunt cele mai uşor de spart.

Peste 2 milioane şi jumătate de oameni folosesc în continuare parola "123456". Durează mai puţin de o secundă să fie spartă, spun experţii de la NordPass. Nici dacă adaugi cifrele 7, 8 şi 9 nu eşti în siguranţă.
 
În topul celor mai slabe parole din punct de vedere al securităţii poţi vedea multe variante cu cifre.
 
Pentru a te proteja, varianta ideală este folosirea unei parole care conţine şi majuscule, dar şi caractere speciale şi cifre. De asemenea, există aplicaţii care te ajută să gestionezi parolele.

Iată care sunt cele mai slabe parole:

  1. 123456
  2. 123456789
  3. picture1
  4. password
  5. 12345678
  6. 111111
  7. 123123
  8. 12345
  9. 1234567890
  10. senha
 
Când vine vorba de telefonul mobil, nu doar parolele sunt importante. Expertul în securitate cibernetică de la Bitdefender, Alex Bălan, îţi spune care este cel mai important lucru ca să-ţi protejezi telefonul.
 
„Întotdeauna să avem absolut toate aplicaţiile actualizate la ultima versiune. Şi sistemul de operare să fie la ultima versiune. Dacă nu ne permitem un telefon modern care să primească ultima versiune a sistemului de operare, atunci suntem expuşi. Dacă nu eşti la ultima versiune a sistemului de operare, eşti foarte expus la a avea terminalul compromis.”
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici