O aplicaţie mobilă analizează sănătatea mentală pe baza modului în care utilizezi telefonul

  • O aplicaţie ar putea studia sănătatea dumneavoastră mentală pe baza analizei modului în care utilizaţi telefonul
  • Aplicaţia întâmpină probleme din cauza confidenţialităţii
  • Aproximativ 300 de persoane testează aplicaţia în prezent, iar jumătate dintre ei sunt pacienţi
1956 afișări
Imaginea articolului O aplicaţie mobilă analizează sănătatea mentală pe baza modului în care utilizezi telefonul

Sursa foto: profimedia

Aplicaţia PROSIT, dezvoltată de cercetătorii Universitatăţii Dalhousie, poate deveni un instrument veritabil de măsurare a sănătăţii mentale. Aplicaţia mobilă poate detecta condiţii precum anxietatea sau depresia pe baza modului în care utilizaţi telefonul.

Aceasta include funcţii uşor de urmărit, cum ar fi exerciţiile fizice, somnul, frecvenţa apelurilor, istoricul mesajelor şi preferinţele muzicale, dar include şi date subtile. Viteza şi forţa dumneavoastră de tastare pot indica o stare de încărcare emoţională, de exemplu.

Utilizatorii sunt solicitaţi să înregistreze un clip audio de 90 de secunde în care să descrie cea mai interesantă parte a săptămânii lor şi să îşi evalueze starea emoţională pe o scară de la unu la cinci.

În prezent, aproximativ 300 de persoane testează PROSIT, iar jumătate dintre ei sunt pacienţi. Totuşi, au existat câteva probleme ce ţin de confidenţialitate. Utilizarea aplicaţiei necesită semnarea unui formular de consimţământ, iar datele sunt stocate într-o locaţie sigură.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici