O piatră funerară a devenit virală pe internet după ce Microsoft a renunţat la Internet Explorer

Pentru Jung Ki-young, un inginer de software sud-coreean, decizia Microsoft de a retrage browserul Internet Explorer a marcat sfârşitul unei relaţii de dragoste şi ură cu această tehnologie care durează de un sfert de secol.

2816 afișări
Imaginea articolului O piatră funerară a devenit virală pe internet după ce Microsoft a renunţat la Internet Explorer

Sursa foto: Twitter

Pentru a-i comemora dispariţia, a petrecut o lună şi 430.000 de woni (330 de dolari) pentru a concepe şi comanda o piatră funerară cu logo-ul "e" al Explorer şi epitaful în limba engleză: "A fost un instrument bun pentru a descărca alte browsere".

După ce monumentul a fost expus într-o cafenea administrată de fratele său în oraşul Gyeongju din sudul ţării, o fotografie a pietrei funerare a devenit virală.

Microsoft a redus miercuri suportul pentru Internet Explorer, odată omniprezent, după 27 de ani de existenţă, pentru a se concentra pe browserul său mai rapid, Microsoft Edge.

Jung a declarat că memorialul a arătat sentimentele faţă de vechiul software, care a jucat un rol atât de important în viaţa sa profesională.

"A fost o pacoste, dar aş numi-o o relaţie de dragoste-ură, deoarece Explorer în sine a dominat cândva o eră", a declarat el pentru Reuters.

El a spus că i-a luat mai mult timp să se asigure că site-urile şi aplicaţiile sale online funcţionează cu Explorer, decât cu alte browsere.

Dar clienţii săi îi tot cereau să se asigure că site-urile lor web arată bine în Explorer, care a rămas ani de zile browserul implicit al birourilor guvernamentale sud-coreene şi al multor bănci.

Lansat în 1995, Explorer a devenit principalul browser din lume timp de mai bine de un deceniu, deoarece a fost inclus în sistemul de operare Windows al Microsoft, care a fost preinstalat în miliarde de calculatoare.

Dar a început să piardă teren în faţa lui Chrome de la Google la sfârşitul anilor 2000 şi a devenit subiectul a nenumărate meme-uri pe internet, unii dezvoltatori sugerând că era lent în comparaţie cu rivalii săi.

Jung a declarat că a vrut să facă oamenii să râdă cu piatra funerară, dar a fost totuşi surprins de cât de departe a ajuns gluma pe internet.

"Acesta este un alt motiv pentru care trebuie să îi mulţumesc Explorer, acum mi-a permis să fac o glumă de clasă mondială", a spus el.

"Regret că a dispărut, dar nu îi voi simţi lipsa. Aşa că retragerea sa, pentru mine, este o moarte bună".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici