Producătorii de sisteme de siguranţă propun soluţii inovatoare: detectarea telefonului mobil al hoţului

  • Metodele hoţilor se modifică şi se adaptează permanent
  • Producătorii de sisteme de securitate produc soluţii noi
  • Una dintre soluţii poate detecta telefonul infractorului
378 afișări
Imaginea articolului Producătorii de sisteme de siguranţă propun soluţii inovatoare: detectarea telefonului mobil al hoţului

Producătorii de sisteme de siguranţă propun soluţii inovatoare: detectarea telefonului mobil al hoţului

De când casa ţi-a devenit şi locuinţă, şi birou, şi cafenea, şi restaurant, poate ar fi bine să o protejezi mai mult.

Găseşti pe piaţă numeroase sisteme de supraveghere şi protecţie, unele mai eficiente, altele mai puţin eficiente. Chiar dacă unele sunt foarte ieftine, experţii în securitate cibernetică îţi recomandă să nu te zgârceşti cînd vine vorba de siguranţa ta şi a casei tale.

Oferta îţi pune la dispoziţie sisteme cu camere, cu senzori sau combinate. Însă, cum şi infractorii îşi adaptează permanent metodele de operare, şi producătorii de sisteme de securitate propun soluţii noi.

În curând va fi posibil să afli dacă un musafir neinvitat e la tine în casă detectându-i telefonul.

E o soluţie despre care-ţi povesteşte Alex Bălan, expert în cybersecurity la Bitdefender.

Alex Bălan, Bitdefender: În lucru, ca şi prototip, există în momentul acesta un sistem care monitorizează spectrul wireless şi dacă hoţul, de exemplu, are un telefon în buzunar, sistemul poate vedea acel telefon prin Bluetooh, prin Low Energy Bluetooth, uneori chiar şi prin wireless. Această tehnologie va urma să se dezvolte. Acum este în stadiu de proiect.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici