Puterea unui computer pusă într-un cip. Care este singurul dezavantaj

  • Inginerii de la Centrul de Electronice şi Microtehnologie din Elveţia au dezvoltat un cip spectaculos
  • Cipul este capabil să înlocuiască un întreg sistem şi funcţionează cu energie solară
  • Cipul de mici dimensiuni se foloseşte de machine learning şi inteligenţă artificială
1587 afișări
Imaginea articolului Puterea unui computer pusă într-un cip. Care este singurul dezavantaj

Puterea unui computer pusă într-un cip

Când vine vorba de computere, dimensiunea contează mult. Iar cercetătorii de la Centrul de Electronice şi Microtehnologie din Elveţia au reuşit să creeze un cip revoluţionar.
 
Procesorul este cât o monedă însă are puterea unui computer de dimensiune mare. Singurul dezavantaj: are nevoie de mult energie şi trebuie să fie conectat în permanenţă la Cloud. Astfel apar semne de întrebare cu privire la protecţia datelor, eficienţa energetică şi securitate. Partea de alimentare a fost rezolvată deja: cipul funcţionează cu energie solară. Beneficiile proiectului numit System on Chip sunt uriaşe. 
 
„Cipul care se foloseşte de machine learning deschide posibilitatea operaţiunilor făcute cu ajutorul bateriilor. Astfel se deschide uşa pentru noi aplicabilităţi care nu au fost posibile până acum”, spune Petar Jokic, inginer de cercetare şi dezvoltare System on Chip.
 
Noua arhitectură System on Chip poate duce la apariţia unor device-uri cu procesoare care funcţionează independent timp de un an. Astfel, bateria nu va mai fi consumată de acestea şi îşi va mări autonomia.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici