Robotul care poate plana şi se poate roti, exact ca o pasăre. Ce plănuiesc cercetătorii pentru el

  • O echipă internaţională de cercetători a proiectat un ornitopter robotizat, la fel de agil ca o pasăre.
  • Acesta poate plana fără să tremure, se poate roti şi poate zbura fără să-şi piardă stabilitatea.
  • Cercetătorii vor să-l folosească în viitor în procesul de polenizare a plantelor.
906 afișări
Imaginea articolului Robotul care poate plana şi se poate roti, exact ca o pasăre. Ce plănuiesc cercetătorii pentru el

Ornitopterul,Robotul care poate plana şi se poate roti, exact ca o pasăre. Ce plănuiesc cercetătorii pentru el

Inginerii au proiectat un robot care poate să dea din aripi. Acesta se comportă exact ca o pasăre sau ca o insectă: se mişcă agil în aer, poate pluti cu uşurinţă şi se poate chiar scufunda, relatează CNN.

De-a lungul timpului, secole întregi, oamenii au încercat să perfecţioneze zborul. În urmă cu peste 500 de ani, Leonardo da Vinci a schiţat primele planuri pentru ornitopter, o aeronavă care ar fi permis oamenilor să zboare precum păsările.

O echipă internaţională de cercetători a construit un ornitopter robotizat, cu o greutate foarte mică. Specialiştii i-au proiectat nişte aripi încrucişate care îi permit robotului să facă mişcări acrobatice, fără ca acesta să tremure sau să se clatine.

Ornitopterul robot consumă cu 40% mai puţină energie decât o face echivalentul său propulsat de elice.

Cercetătorul Lau Gih-Keong, profesor de inginerie mecanică, asociat al Universităţii de Stat din Taiwan, a declarat că „În viitor, acest dispozitiv ar putea fi folosit în procesul de polenizare a plantelor”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici