Robotul Sophia, scos la vânzare. Cele 4 modele noi lansate de Hanson Robotics vor fi disponibile comercial

  • Robotul Sophia a fost creat de Hanson Robotics şi a avut prima apariţie publică în 2016
  • Acum, Hanson Robotics va lansa 4 modele noi care vor fi disponibile comercial
  • A fost primul robot care a primit cetăţenie într-o ţară şi o titulatură de la Naţiunile Unite
2899 afișări
Imaginea articolului Robotul Sophia, scos la vânzare. Cele 4 modele noi lansate de Hanson Robotics vor fi disponibile comercial

FOTO: Instagram @realsophiarobot

Ai auzit şi ai văzut în clipuri robotul Sophia, primul care a primit cetăţenie într-o ţară a lumii. De anul acesta, ai şanse mai mari să vezi robotul cu ochii tăi.

Hanson Robotics, compania din Hong Kong care a creat robotul Sophia, a făcut marele anunţ. Din 2021 robotul va fi disponibil comercial. Vor exista 4 versiuni care vor putea fi cumpărate. Din cauza pandemiei, industria de robotică a avut un progres semnificativ iar robotul Sophia ar putea să fie folosit în spitale, magazine sau aeroport.
 
Mai mult, Hanson Robotics vrea să prezinte anul acesta şi un alt robot cu numele de Grace. Acesta va fi special pentru domeniul medical, pus la grea încercare în ultimul an.
 
Hanson speră să vândă mii de roboţi anul acesta de dimensiuni diferite. Iar job-ul lui Jimmy Fallon chiar este sub ameninţare. „ Sunt intimidat de un robot. Unul foarte frumos.”
 
Şi alte companii dezvoltă roboţi. Pepper a fost creat de SoftBank Robotics să detecteze persoanele care nu poartă mască iar un spital din Wuhan a fost condus de mai mulţi roboţi ai companiei CloudMinds.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici