Samsung stabileşte un comitet extern care va supraveghea legalitatea acţiunilor companiei

Compania Samsung, care se confruntă cu mai multe procese pe fondul acuzaţiilor de corupţie în care este implicat fostul preşedinte Park Geun-hye, a numit specialişti externi pentru un nou comitet care va supraveghea şi stabili comportamentul infracţional al companiei, potrivit Reuters.

171 afișări
Imaginea articolului Samsung stabileşte un comitet extern care va supraveghea legalitatea acţiunilor companiei

Samsung stabileşte un comitet care va urmări tentativele ilicite ale companiei

Mişcarea a venit după ce un judecător, care s-a ocupat de cazul de luare de mită al liderului Samsung, Jay Y. Lee, în octombrie, a criticat conglomeratul de top pentru lipsa unui sistem eficient de conformitate, afirmând că este necesar pentru a preveni greşelile directorilor şi pe cele ale preşedintelui.

„Perioada aleasă de Samsung pentru a face aceste schimbări nu este uluitor de adecvată... şi dacă acest comitet greşeşte, va fi foarte ruşinos”, a spus Kim Ji-hyung, un fost judecator suprem, numit pentru a conduce comitetul de conformitate şi supraveghere.

Acesta a mai precizat că a refuzat oferta Samsung iniţial din cauza îngrijorărilor că va eşua în a aduce îmbunătăţiri şi că va fi folosit de companie doar pentru a asigura hotărâri judecătoreşti favorabile. Kim a mai spus că liderul de facto al Samsung şi-a luat angajamentul de a garanta independenţa comitetului, în cadrul unei şedinţe, adăugând că specialiştii vor monitoriza şi potenţialele comportamente incorecte ale companiilor din grup, inclusiv Samsung Electronics.

Deşi Samsung Group s-a plâns deja de noul program, acesta va începe să funcţioneze din februarie fiind format din şapte membri, experţi provenind din cercuri juridice şi grupuri civice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici