SpaceX, compania lui Elon Musk, va lansa un serviciu de internet prin satelit în Mongolia

Mongolia a acordat două licenţe pentru ca SpaceX, compania lui Elon Musk, să opereze ca furnizor de servicii de internet folosind sateliţi pe orbită joasă, a anunţat vineri guvernul.

81 afișări
Imaginea articolului SpaceX, compania lui Elon Musk, va lansa un serviciu de internet prin satelit în Mongolia

Sursa foto: Twitter

Milioane de utilizatori de internet din Mongolia vor putea avea acces la conexiuni de mare viteză prin intermediul Starlink, serviciul de comunicaţii prin satelit operat de SpaceX, a precizat guvernul într-un comunicat.
 
Starlink a construit o reţea în creştere rapidă de peste 3.500 de sateliţi pe orbita joasă a Pământului, care poate oferi conectivitate în zonele îndepărtate.
 
"O reţea de cabluri de fibră optică oferă deja un acces larg la internet de mare viteză în Mongolia, dar această tehnologie va oferi un acces mai mare în zonele greu accesibile", a declarat ministrul pentru dezvoltare digitală şi comunicaţii, Uchral Nyam-Osor.
 
"Păstorii, fermierii, întreprinderile şi minerii care trăiesc şi lucrează în întreaga ţară vor putea accesa şi utiliza informaţii din întreaga lume pentru a-şi îmbunătăţi viaţa."
 
Cooperarea oficială dintre guvernul mongol şi SpaceX a fost iniţiată în februarie, în timpul Congresului Mondial de Mobile 2023 de la Barcelona, relatează Reuters.
 
Luna trecută, prim-ministrul L. Oyun-Erdene a avut o întâlnire virtuală cu Musk, directorul executiv al Tesla, în cadrul căreia au discutat despre posibile investiţii şi cooperare în sectorul vehiculelor electrice.
 
Mongolia, ţară bogată în resurse, are depozite extinse de minerale de pământuri rare şi cupru, care sunt materiale esenţiale în lanţul de aprovizionare a vehiculelor electrice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici