Tehnologia vine în ajutorul victimelor violenţei domestice

  • Unele aplicaţii te pot ajuta să documentezi abuzul
  • Informaţiile culese pot fi apoi folosite ca probe în tribunal
  • Alte aplicaţii sunt mascate sub aparenţa unei pagini de ştiri
  • Sunt aplicaţii care-ţi găsesc un adăpost dacă vrei să pleci
274 afișări
Imaginea articolului Tehnologia vine în ajutorul victimelor violenţei domestice

Tehnologia vine în ajutorul victimelor violenţei domestice

Pandemia a dus la creşterea violenţei domestice. Nu numai la noi, unde e aproape sport naţional, dar şi în alte zone de pe glob. Nimic nu te obligă să rămâi într-o relaţie toxică, nimic nu poate scuza aşa ceva, iar tehnologia te ajută.

Aplicaţia myPlan oferă ajutor personalizat în funcţie de caracteristici demografice. Aplicaţia poate fi descărcată pe telefon, dar dacă telefonul tău e supravegheat de partenerul abuziv, există şi o versiune de web. Aşa cum îi spune numele, myPlan te ajută să-ţi faci un plan pentru a ieşi dintr-o relaţie distructivă.

Megan Brown: Dintre femeile ucise în Statele Unite, peste 55% sunt ucise de un partener intim. Aşa că să le dăm ceva care să le fie de folos imediat, le ajută pe termen lung.

VictimsVoice este o aplicaţie dezvoltată de Heather, un ofiţer de poliţie, victimă a violenţei domestice. Aplicaţia te ajută să colectezi discret date despre abuzurile la care eşti supusă, informaţii relevante, care pot fi folosite ca probe în tribunal. VictimsVoice nu se instalează pe telefon ci se accesează dintr-o interfaţă web, pentru mai multă siguranţă.

Mark Gonzalez: Acest parteneriat le oferă victimelor voci şi nu numai să le oferim voci, ci şi un instrument cu care să putem merge în instanţă şi să obţinem dreptatea necesară.

AspireNews este o aplicaţie mascată sub forma unei aplicaţii de ştiri. Îţi oferă informaţii şi resurse despre violenţa în familie şi poţi să adaugi persoane de contact în caz de urgenţă. Butonul de panică face ca toate informaţiile accesate să fie ascunse instantaneu iar abuzatorul să nu vadă altceva decât o ştire.

Robin McGraw: Dacă abuzatorul îţi ia telefonul să vadă la ce te uiţi, pentru că vor să ştie totul, dau click acolo şi a vedea o pagină de ştiri. O pagină reală, cum am făcut aici cu Daily Mail.

Dacă te-ai hotărât să pleci, aplicaţia SafeNight te ajută să găseşti un loc în care să te adăposteşti pentru o vreme. Când e lansată o alertă, oamenii pot dona anonim sume care să acopere costurile de cazare, iar experţi în violenţa domestică vor alege cel mai potrivit loc pentru tine.

Arleen Joelle, CEO Cafy: Ştim că atunci când cineva e gata să plece şi e în pericol, trebuie să plece atunci. Câtă siguranţă i-ar da cuiva să ştie că, dacă vrea să plece imediat, ca să scape de pericol, are unde să se ducă.

Şi să nu uităm de aplicaţia românească Bright Sky RO, care-ţi pune la dispoziţie informaţiile necesare cu privire la violenţa domestică, o bază de date cu servicii de asistenţă şi combate miturile legate de acest fenomen.

Angela Galeţa, Fundaţia Vodafone: Aplicaţia permite să adune dovezi sub formă de film, fotografii, text, înregistrări audio, iar ele se stochează, se trimit către o adresă de e-mail sigură, nu se stochează nimic în telefon, pentru a nu putea fi descopertite de abuzator. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici