INTERVIU   Tiberiu Dobre, reprezentant Samsung: „Ne gândim la Metaverse”

  • „Inovaţia este în ADN-ul companiei Samsung” declară Tiberiu Dobre, Head of IM Division Romania & Bulgaria.
  • Samsung lansează miercuri noua generaţie de telefoane pliabile, Galaxy Fold4 şi Flip4.
391 afișări
Imaginea articolului Tiberiu Dobre, reprezentant Samsung: „Ne gândim la Metaverse”
Samsung vine cu o serie de inovaţii, iar Tiberiu Dobre povesteşte despre cum revoluţionează acestea piaţa din România.

Ce anticipaţi pentru noua serie? 

 Tiberiu Dobre, Head of IM Division Romania & Bulgaria: Odată cu a patra generaţie de telefoane pliabile, avem planuri mari, suntem optimişti, pentru că piaţa telefoanelor pliabile este într-o creştere accelerată. Aşa spuneam data trecută, despre 10 milioane, este rezultatul pe care l-am înregistrat în 2021, la nivel global. Lucrurile evoluează într-un mod accelerat, avem predicţii optimiste pentru anii ce vor veni. Conform Standard Analytics, această piaţă va continua să crească până în 2025 la nivelul de 75 de milioane de unităţi.
 
Inovaţia este în ADN-ul companiei Samsung. Ne dorim să ascultăm părerile clienţilor noştri şi să împingem limitele tehnologiei cât mai departe. Întodeauna ne place să inovăm. Aşa am făcut şi în 2019, când am introdus pe piaţa primul telefon pliabil, am schimbat cu totul modul în care utilizatorul foloseşte telefonul mobil. Practic, am deschis o lume nouă şi asta vom continua să facem în fiecare an cu aceste noi inovaţii pe care le aducem în fiecare generaţie pe care o lansăm.
 

Este Samsung cu gândul la Metaverse? 

 
 Tiberiu Dobre: Samsung este în primul rând cu gândul la clienţii săi. Şi va fi întotdeauna acolo unde se vor găsi clienţii săi. Într-adevăr, generaţia Z este foarte apropiată de metaverse şi, cu alte cuvinte, metaverse este, din această cauză, pe lista noastră de priorităţi. Sunt iniţiative specifice pe care le avem în această direcţie, iar un răspuns scurt la întrebarea ta este: da, metaverse este pe lista noastră. 
 

Se gândeşte Samsung la propriul sistem de operare? Mai aveţi asta în plan? În funcţie de telefon, update-urile vin diferit şi ar fi mai uşor lansarea unui update pe toate telefoanele. 

 
 Tiberiu Dobre: Noi ne bazăm foarte mult pe partenerii noştri tradiţionali, Google este unul dintre ei. Ne dorim să optimizăm acest sistem de operare şi experienţa pe care o oferim clienţilor noştri, să dezvoltăm un ecosistem puternic, pentru a oferi experienţe din ce în ce mai simple, naturale clienţilor noştri. 
 
Optimizăm interfaţa pe care o punem în fiecare telefon în parte, astfel încât experienţa să fie cât mai simplă, uniformă şi continuă. 
 

Cum credeţi că va fi primită Seria Z? La seria precedentă vorbeaţi de un raport 70-30 pentru „flip”. Credeţi că se va păstra acest trend?

 
 Tiberiu Dobre: Suntem foarte optimişti. Cred că trendul a fost confirmat, lucrurile intră într-un făgaş de stabilitate. Aceste smartphone-uri au depăşit deja nivelul de telefon de nişă pe care îl discutam acum ceva vreme, este o categorie în sine, promovată şi propusă către piaţă de către Samsung şi ne bucurăm că este o piaţă într-o creştere accelerată. 
 

Cum credeţi că vor fi primite smartwatch-urile Samsung? 

 
 Tiberiu Dobre:  Ecosistemul de produse este parte din strategia noastră. Smartwatch-ul pe care îl lansăm astăzi este un element important în acest ecosistem. El vine cu multe funcţii îmbunătăţite, cu o autonomie semnificativ mărită a bateriei. Sunt convins că va fi un produs foarte bine primit pe piaţa din România. 

 Tiberiu Dobre: 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici