Tu te uiţi pe Instagram, dar ştii că şi Instagram se uită la tine?

  • O utilizatoare de Instagram dă în judecată Facebook, compania mamă a aplicaţiei Instagram
  • Ea susţine că Instagram ar fi activat camera telefonului fără permisiunea ei
  • Nu este singura care a observat un comportament suspect al aplicaţiei
1547 afișări
Imaginea articolului Tu te uiţi pe Instagram, dar ştii că şi Instagram se uită la tine?

Tu te uiţi pe Instagram, dar ştii că şi Instagram se uită la tine?

Brittany Conditi, o utilizatoare de Instagram din New Jersey, a dat în judecată Facebook pentru folosirea neautorizată a camerei de pe telefonul ei mobil. Ea a observat, în iulie, că Instagram accesa camera de pe iPhone-ul său chiar şi când nu făcea poze sau filme.

Facebook a negat acuzaţia, spunând că e vorba de un bug care ar fi trimis o notificare falsă că Instagram accesează camera telefonului şi a promis că va remedia problema.

Numai că acelaşi lucru l-au semnalat şi cei care au avut în teste noul iOS 14. Kevin Doyle a observat că indicatorul care arată că microfonul şi camera telefonului sunt deschise s-a activat în timp ce naviga pe Instagram.

În plângerea înaintată tribunalului, Brittany Conditi susţine că activarea camerei este intenţionată şi făcută cu scopul de a obţine informaţii şi date la care, altfel, Facebook nu ar avea acces.

Mai exact, ea susţine că Instagram şi Facebook au obţinut date extrem de personale şi de intime care pot fi folosite şi valorizate în studiile de marketing.

Facebook a refuzat să comenteze situaţia.

Într-un alt oproces, intentat luna trecută, Facebook e acuzat că ar fi folosit tehnologia de recunoaştere facială pentru a obţipne ilegal datele biometrice a peste 100 de milioane de utilizatori Instagram. Facebook a negat acuzaţia, spunând că Instagram nu foloseşte recunoaşterea facială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici