"Uimitoarea" mână bionică poate fi actualizată cu noi mişcări de oriunde din lume

  • O fostă paralimpică a fost dotată cu o mână bionică ce poate fi actualizată cu noi mişcări şi gesturi de oriunde din lume.
  • Înotătoarea australiană Jessica Smith a declarat că dispozitivul este "uimitor" şi că a ales să îl aibă în ciuda unei experienţe traumatizante cu o proteză când era copil.
328 afișări
Imaginea articolului "Uimitoarea" mână bionică poate fi actualizată cu noi mişcări de oriunde din lume

Sursa foto: Twitter

Mâna Nexus este fabricată de firma britanică Covvi, cu sediul în Leeds, iar datorită funcţiei sale Bluetooth, experţii săi o pot actualiza de la distanţă prin intermediul unei aplicaţii.
 
La fel ca alte mâini bionice, aceasta converteşte impulsurile electrice de la muşchii braţului în mişcări acţionate de motoarele dispozitivului.
 
Faptul că putem schimba de la distanţă unele dintre lucrurile pe care le doreşte clientul este un lucru cu adevărat puternic şi o premieră pe piaţă", a declarat directorul executiv al Covvi, Simon Pollard.
 
Alte mâini protetice pot fi controlate prin intermediul aplicaţiei, dar Pollard a spus că a sa este prima care poate vorbi cu un singur dispozitiv, potrivit SkyNews.
 
Smith a spus că se pot adăuga rapid actualizări la funcţionalitatea mâinii. „Am avut câţiva copii care m-au întrebat dacă pot face diferite gesturi cu mâna, unele politicoase, altele mai puţin politicoase", a spus ea. „L-am întrebat pe Covvi în această dimineaţă şi ştiu că acest lucru va fi făcut în următoarele două ore".
 
Înotătoarea, care a participat la Jocurile Paralimpice din 2004, a avut o proteză când era tânără, dar o experienţă cu un ceainic clocotitor a lăsat-o cu arsuri pe 15% din corp.
 
Întotdeauna a existat o asociere între faptul că acest ajutor protetic nu a ajutat de fapt, a creat cel mai traumatic eveniment din viaţa mea", a spus ea.
 
Cu toate acestea, ea a decis să îşi monteze mâna Nexus la vârsta de 37 de ani, în aprilie, iar acum cei trei copii ai săi sunt admiraţi de mama lor "jumătate om-jumătate robot".
 
„Nu încerc să ascund cine sunt", a adăugat doamna Smith, care acum lucrează ca speaker şi autoare de cărţi pentru copii. Adaug şi mă extind la ceea ce sunt prin faptul că am acces la o tehnologie care nu a mai fost disponibilă până acum”.
 
Covvi a declarat că speră să crească producţia lunară a mâinii Nexus la 100 de exemplare şi că a semnat cu 27 de distribuitori la nivel mondial.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici