Un card bancar folosit de mulţi români se va schimba. De când va fi emis în noua formă

  • Mastercard va elimina banda magnetică de pe cardurile sale.
  • Până în 2033, niciunul dintre cardurile sale de debit sau de credit nu va mai avea bandă magnetică.
  • Băncile din multe regiuni, inclusiv din Europa, vor putea emite carduri fără bandă din 2024.
26162 afișări
Imaginea articolului Un card bancar folosit de mulţi români se va schimba. De când va fi emis în noua formă

Un card bancar folosit de mulţi români se va schimba. De când va fi emis în noua formă

Mastercard spune că varianta cu cip şi noile carduri biometrice care utilizează amprente digitale oferă o securitate mai mare. Firma susţine că este prima reţea de plăţi care elimină treptat această tehnologie, potrivit BBC.

Un purtător de cuvânt a declarat că nivelul de acceptare globală a variantei cu cip a fost mare, astfel încât a fost momentul potrivit pentru a începe eliminarea treptată a cardului cu bandă magnetică.

Marea Britanie a trecut la varianta cu cip pentru toate plăţile cu cardul în 2006, dar în SUA, unele sisteme cu bandă magnetică sunt încă în uz.

Banda magnetică a apărut în 1960 ca un proiect al IBM de creare a cărţilor de identitate pentru personalul CIA. Forrest Parry, unul dintre inginerii săi, a avut ideea de a lipi informaţii codate pe o bandă magnetică ataşată de o cartelă de plastic.

Dorothea Parry, soţia sa, a fost cu ideea de a folosi căldura pentru a lipi banda de card, proces făcut iniţial cu fierul de călcat.

Pandemia a evidenţiat nevoia de a introduce şi alte modalităţi de plată. Plăţile contact-less care pot fi efectuate folosind cardul sau smartphone-ul au crescut cu mai mult de un miliard în primul trimestru al anului 2021, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Experimentarea sistemelor de plăţi biometrice continuă, de la sisteme care permit plăţi folosind recunoaşterea facială, la scanarea amprentei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici