Prima pagină » Știrile zilei » Alexandru Rogobete: Creștem programul de lucru în ambulatoriile de specialitate cel puțin până la ora 20

Alexandru Rogobete: Creștem programul de lucru în ambulatoriile de specialitate cel puțin până la ora 20

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rogobete, vrea să ia măsuri urgente pentru ca medicii să ofere servicii medicale în ambulatoriile din spitale, cât mai multe ore, pentru ca populația să poată primi îngrijire medicală de calitate.
Alexandru Rogobete: Creștem programul de lucru în ambulatoriile de specialitate cel puțin până la ora 20
Sursa foto: ANDREEA ALEXANDRU /MEDIAFAX FOTO
Mihaela Ionita
09 iul. 2025, 14:45, Social

Alexandru Rogobete vrea să aplice o serie de măsuri pentru ca românii să beneficieze de servicii medicale în ambulatoriile din spitale, într-un interval mai lung de timp, acest lucru implicând reorganizarea programului medicilor.

„Creștem programul de lucru în ambulatoriile de specialitate care funcționează în cadrul spitalelor din România! Medicii vor asigura activitatea de ambulatoriu, în două ture. Asta nu înseamnă că își vor dubla programul de lucru sau de ore. Dublăm programul de funcționare, dar medicii activează în ambulatoriu prin rotație”, declarație publicată pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății.

Potrivit ministrului Sănătății, aceste măsuri necesită o implementare imediată, întrucât ar putea aduce beneficii:

  • Pentru că vrem să creștem accesibilitatea la serviciile medicale (pre-spitalicești). Rezultă o degrevare strategică a aglomerării în zonele de urgență spre exemplu.
  • Pentru că foarte mulți dintre cetățeni termină programul după ora 18. Acum pot obține servicii medicale cel puțin până la ora 20.
  • Pentru că avem o infrastructură de ambulatorii în care am investit fonduri din PNRR. Trebuie să o folosim la justa valoare.

Acesta a precizat că „acolo unde nu există personal medical suficient pentru a asigura cele două ture de funcționare (inclusiv creșterea programului) activitatea va rămâne organizată într-o singură tură și lucrăm la alte măsuri pentru ca toți pacienții să poată beneficia de servicii medicale aproape de casă”.

Astfel că, se vor aplica măsurile propuse în limita în care personalul permite acest lucru, organizarea efectivă a activităților din ambulatoriu fiind realizată de șefii de secție, directorul medical și managerul spitalului.