Borbely şi-a prezentat priorităţile dacă va fi ales, prima fiind circulaţia din Târgu Mureş

Candidatul UDMR la Primăria Târgu Mureş, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Borbely Laszlo, şi-a prezentat, miercuri, priorităţile la lansarea candidaţilor uniunii, prima fiind circulaţia din oraş, spunând că este oraşul "cel mai întârziat" din acest punct de vedere.

6 afișări
Imaginea articolului Borbely şi-a prezentat priorităţile dacă va fi ales, prima fiind circulaţia din Târgu Mureş

Borbely şi-a prezentat priorităţile dacă va fi ales, prima fiind circulaţia din Târgu Mureş (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit lui Borbely, "prioritatea numărul unu" este foarte greu de definit, pentru că la Târgu Mureş sunt multe de făcut.

Totuşi, în opinia lui Borbely, prima problemă care trebuie rezolvată în oraş este circulaţia, prin realizarea unor căi de ocolire a Târgu Mureşului, care "este cel mai întârziat din acest punct de vedere dintre toate oraşele mari".

Potrivit lui Borbely, dacă nu se rezolvă această problemă peste doi ani nu se va putea circula în oraş.

Candidatul uniunii a adăugat că va prezenta, săptămâna viitoare, o ofertă concretă cu ceea ce ar vrea să facă în oraş.

"Ştiu cum se aduc bani din UE, nu întâmplător am acest program operativ regional şi o să demonstrez că vor veni mai mulţi bani la Târgu Mureş. Vom scoate traficul greu din Târgu Mureş, vor arăta altfel şi Cetatea şi Platoul Corneşti şi malul Mureşului. Acestea sunt marile priorităţi", a spus Borbely.

De asemenea, Borbely s-a angajat să realizeze la Primărie, dacă va fi ales, o strategie pentru zona metropolitană, care ar facilita accesarea de fonduri europene.

În ceea ce priveşte campania pe care o va avea, Borbely a afirmat că aceasta nu va fi negativă, iar cei care se coalizează împotriva altora nu au şanse (aluzie la coaliţiile făcute de partidele româneşti, despre care Borbely a spus că le consideră coaliţii împotriva sa - n.r.).

În plus, Borbely a spus că, dacă va fi ales, nu va merge la Primărie ca să dea afară oameni.

"Eu, cum ajung primar, imediat voi pregăti această strategie care va fi gata în câteva luni de zile, ca să putem accede la proiecte. Eu ştiu cel mai bine ce fel de proiecte pentru că eu coordonez această parte. La Primărie sunt oameni de nădejde, dar unii probabil n-au fost lăsaţi să lucreze ca lumea. Eu nu vin la Primărie să-i dau afară, ci să analizez activitatea lor şi evident unde nu funcţionează lucrurile vedem ce facem în continuare. Dar eu chiar gândesc în spirit de echipă, oriunde am fost", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici