Primarul Bruxelles-ului îl sprijină pe Cristian Diaconescu

Primarul oraşului Bruxelles, Freddy Thielemans, s-a întâlnit, miercuri, cu preşedintele PSD, Mircea Geoană, şi candidatul PSD la funcţia de primar general al Capitalei, Cristian Diaconescu, el exprimându-şi sprijinul pentru ca acesta din urmă să câştige alegerile din Bucureşti.

14 afișări
Imaginea articolului Primarul Bruxelles-ului îl sprijină pe Cristian Diaconescu

Cristian Diaconescu (Imagine: Mediafax Foto)

La începutul întâlnirii, Thielemans şi Diaconescu au făcut un schimb simbolic de cadouri, primarul Bruxelles-ului oferindu-i candidatului PSD un album cu oraşul pe care îl administrează şi o cutie de ciocolată belgiană, în timp ce Diaconescu i-a oferit un album cu imagini ale Capitalei şi o icoană.

După discuţii, Thielemans a afirmat că Bucureştiul are nevoie de o abordare coerentă, din perspectivă europeană, a ceea ce înseamnă municipalitatea. El a apreciat că este nevoie de o dezvoltare socială, economică şi din perspectiva siguranţei cetăţeanului.

Primarul oraşului Bruxelles a insistat pe ideea dialogului între politic şi administraţie în identificarea problemelor şi găsirea de soluţii specifice fiecărui oraş.

El şi-a exprimat sprijinul pentru candidatul PSD la funcţia de primar al Bucureştiului, Thielemans fiind şi el social-democrat.

Primarul Bruxelles-ului a mai spus că se află în România nu pentru a da sfaturi, ci pentru a discuta, a învăţa, aşa cum, la întâlnirile cu primarii Romei, Parisului sau Berlinului îşi împărtăşesc unii altora soluţiile şi proiectele.

Diaconescu a afirmat că prezenţa la Bucureşti a primarului Bruxelles-ului este un gest emoţionant, un semnal din partea familiei social-democrate europene.

El a spus că va accepta sfaturi din partea unuia dintre cei mai respectaţi primari ai Europei, care conduce "inima Europei", un oraş multietnic, multicultural, care adăposteşte principalele organizaţii europene şi nord-atlantice.

"Ca şi primar general, voi apela la sprijinul tău, la experienţa ta, care reprezintă o valoare fundamentală la care toţi primarii europeni trebuie să privească cu respect şi atenţie. Între noi nu este doar o relaţie politică, ci una de profunzime, care se va dezvolta şi pe viitor, spre şansa şi norocul Bucureştiului", i-a spus Diaconescu lui Thielemans.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici