PRM va susţine, la unele primării din Bistriţa-Năsăud, candidaţii PSD

Deputatul Ioan Aurel Rus, liderul filialei Bistriţa-Năsăud a PRM, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea pe care o conduce va susţine, în anumite comune, candidaţii PSD, pentru a-i împiedica pe cei desemnaţi de UDMR să ajungă primari.

7 afișări
Imaginea articolului PRM va susţine, la unele primării din Bistriţa-Năsăud, candidaţii PSD

PRM va susţine, la unele primării din Bistriţa-Năsăud, candidaţii PSD

"La Primăria Braniştea (localitate cu populaţie majoritar maghiară - n.r) nu avem candidat propriu pentru funcţia de edil. Îl vom susţine pe cel al PSD, tocmai pentru ca să nu ajungă primar un UDMR-ist. Nu va fi singura localitate în care vom proceda aşa", a spus Rus, care a refuzat însă să dea publicităţii politica de alianţe a partidului său.

Deputatul PRM a declarat că a fost deranjat de afirmaţiile făcute recent de liderul judeţean al UDMR, Kocsis Andrei, care a spus, în anumite cercuri, că este dispus să facă alianţe cu oricine, mai puţin cu PRM.

"Eu nu ştiu de ce a făcut aceste afirmaţii, fiindcă noi ne-am înţeles bine. Chiar şi în Parlament, când UDMR are iniţiative bune, noi le votăm. Vom ţine cont de aceste afirmaţii la negocierile care se vor face şi, dacă UDMR a spus că nu are ce discuta cu noi, nici nu vom avea ce negocia cu ei", a declarat Ioan Aurel Rus.

Liderul judeţean al PRM a spus că va fi foarte atent şi la înţelegerile pe care le face cu PSD, partid care, după alegerile locale din 2004, nu şi-a respectat cuvântul dat PRM.

"Trebuia să primim zece fotolii de viceprimari şi ne-am ales cu patru. Cu aşa ceva nu voi mai fi de acord", a adăugat Rus.

PRM Bistriţa-Năsăud îi va valida, sâmbătă, în cadrul unei plenare judeţene, pe candidaţii formaţiunii la funcţiile de primari, consilieri locali şi judeţeni.

"Sunt câţiva care fac jocuri duble. Le voi retrage sprijinul", a declarat Rus, care a refuzat să-i nominalizeze pe cei aflaţi în această situaţie.

Numele candidaţilor PRM la funcţiile de aleşi locali vor fi date publicităţii, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici