Cum se desfăşoară ziua alegerilor locale pentru un observator independent din Iaşi

  • Darius este observator independent a doua oară şi îţi spune ce înseamnă pentru el această zi
  • La ora 6 era în secţia 162 din Iaşi ca să vadă cum se deschide votul
  • I se pare că aşa contribuie pentru ca alegerile să se desfăşoare corect
302 afișări
Imaginea articolului Cum se desfăşoară ziua alegerilor locale pentru un observator independent din Iaşi

Cum se desfăşoară ziua alegerilor locale pentru un observator independent din Iaşi

E a doua oară când ia secţiile de votare din Iaşi la rând ca observator independent, iar azi îţi spune şi ţie de ce face asta şi ce vede.

La 6 dimineaţa Darius era în secţia de votare 162 din Iaşi. A stat la distanţă de cei din comisie, a verificat dacă aceştia respectă măsurile sanitare, s-a uitat cum se ştampilează buletinele de vot şi a verificat urnele. E un exerciţiu al democraţiei, îţi spune Darius. Pe tot parcursul zilei vei afla de la el cum e votul în pandemie.

Darius Gălbinaşu, observator independent: Nu e prima dată când sunt observator, am mai fost şi în 2019, la europarlamentare şi am zis să mai particip încă o dată şi de data asta. Mi se pare interesant ca şi proces, e o noţiune de transparenţă care e pusă în practica democraţiei, când participi la alegeri ca observator. Şi, în plus, pot să am impresia că eu contribui ca lucrurile să se desfăşoare în mod corect. Eu trebuie să mă asigur că persoanele din comisie respectă regulamentul şi stau după litera legii şi să observ tot procesul electoral. Primele 30 de minute văd că lumea ştie ce face în secţia asta, sunt stăpâni pe situaţie şi văd că au şi un sistem de bine pus la punct în ceea ce priveşte regulile şi normele sanitare.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici