Alegeri parlamentare 2020. Românii din Spania votează în 140 de secţii. „Nu ne pierdem speranţa că totul va fi bine”

  • Votul pentru alegerile parlamentare se desfăşoară deja în străinătate, unde câteva milioane de români sunt aşteptaţi la urne.
  • Spania are 140 de secţii la care românii sunt aşteptaţi astăzi şi mâine.
  • La primele ore, participarea nu a fost foarte mare, iar cei care au votat devreme au făcut-o cu gândul la întoarcerea acasă.
991 afișări
Imaginea articolului Alegeri parlamentare 2020. Românii din Spania votează în 140 de secţii. „Nu ne pierdem speranţa că totul va fi bine”

„Trebuie să nu ne pierdem speranţa că totul va fi bine. Trăiesc aici de aproape 15 ani. Am venit pentru puţin timp, dar a trebuit să stau mai mult datorită situaţiei din ţară şi sper să se poată rezolva ceva”, spune Iulia, o româncă din Spania.

Mulţi români din diaspora îşi doresc să se întoarcă într-o Românie la nivelul ţărilor în care au emigrat şi unii chiar au încercat asta.

„Au încercat şi s-au întors din nou în Spania. Cunosc mulţi prieteni care s-au dus, au stat 2, 3 ani şi au venit înapoi. Sunt aici iar”, povesteşte Florin.

MAE a înfiinţat 748 de secţii în străinătate, iar cele mai multe sunt în Spania şi Italia. Procedura este mai simplă decât la alte alegeri, dar măsurile sanitare sunt obligatorii. Spaţiile de aşteptare sunt delimitate, se foloseşte gelul hidroalcoolic şi se evită orice contact între alegători şi membrii comisiei.

„Foarte bine organizat. Cel puţin nu sunt oameni la prima oră. Cui nu-i place să se întoarcă acasă? Cred că la toată lumea”, este de părere  Carmen

Mai mult informaţii AICI: Alegeri parlamentare 2020. Diaspora votează. Secţiile de vot din străinătate s-au deschis. LIVE UPDATE

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici