Alegeri parlamentare. George Simion îi răspunde lui Kelemen Hunor: UDMR nu îşi are locul în Parlamentul României

  • AUR susţine că UDMR nu îşi are locul în Parlamentul României şi transmite că vrea modificarea Constituţiei în sensul interzicerii formaţiunilor politice pe criterii etnice, spune George Simion, în replică la afirmaţiile lui Kelemen Hunor.
  • Kelemen Hunor consideră că nu era nevoie de intrarea unui partid ca AUR în Parlament.
9617 afișări
Imaginea articolului Alegeri parlamentare. George Simion îi răspunde lui Kelemen Hunor: UDMR nu îşi are locul în Parlamentul României

Alegeri parlamentare. George Simion îi răspunde lui Kelemen Hunor: UDMR nu îşi are locul în Parlamentul României

George Simion, co-preşedintele AUR, a reacţionat la afirmaţiile liderului UDMR, Kelemen Hunor şi spune că Uniunea Maghiarilor nu îşi are locul în Parlamentul României. Mai mult, AUR vrea modificarea Constituţiei, astfel încât formaţiunile politice alese pe criterii etice să nu mai intre în Legislativ.

„UDMR nu îşi are locul în Parlamentul României. Respectăm comunitatea maghiarilor din România şi avem candidaţi etnici maghiari în AUR care intră în Legislativ. AUR se opune, însă, constituirii şi funcţionării formaţiunilor politice pe criterii etnice iar în acest sens va demara o campanie naţională pentru modificarea Constituţiei în sensul interzicerii formaţiunilor politice pe criterii etnice”, spune George Simion.

Kelemen Hunor consideră că nu era nevoie de intrarea unui partid ca AUR în Parlament.

„Nu era nevoie de o astfel de forţă în Parlament, dar cetăţenii au rezolvat această problemă şi vom vedea ce se va întâmpla mai departe şi cum se va comporta acest partid în Parlament, dar din punctul meu de vedere, nu era nevoie de aşa ceva în Parlamentul României, în 2020”, a spus la RFI Kelemen Hunor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici