Record în Diaspora. Numărul românilor care au votat în străinătate a depăşit jumătate de milion

Peste 500.000 de alegători au votat, la ora transmiterii ştirii, în străinătate, în primul tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central (BEC). Numărul total al votanţilor din diaspora a fost, în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, de 161.054.

395 afișări
Imaginea articolului Record în Diaspora. Numărul românilor care au votat în străinătate a depăşit jumătate de milion

La ora transmiterii ştirii, au votat 500.005 de alegători în străinătate, fiind organizate 838 de secţii de votare, potrivit Biroului Electoral Central (BEC).

Cea mai mare prezenţă la vot se înregistrează în continuare la o secţie din Londra, 4.568 de alegători prezentându-se pentru a îşi exercita votul. Prezenţă mare este şi la secţiile din Chişinău şi Bruxelles.

La polul opus, într-o secţie de votare din Phenian (Republica Populară Democrată Coreeană) nu s-a înregistrat niciun vot, în timp ce la o secţie din Harare (Zimbabwe) au votat şase români.

Numărul total al votanţilor din diaspora a fost, în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014 de pe 2 noiembrie, de 161.054, în timp ce, pe 26 mai 2019, la alegerile europarlamentare, au votat în total 375.219 de români în secţiile de vot din străinătate.

Taguri:
diaspora,
vot,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici