Jaguar şi Land Rover se pregătesc să producă doar maşini electrice

  • Jaguar şi Land Rover vor să prosucă doar maşini electrice
  • Primul Land Rover electric va fi lansat în 2024
  • Anunţul a fost făcut de CEO-ul celor două companii britanice, Thierry Bollore
353 afișări
Imaginea articolului Jaguar şi Land Rover se pregătesc să producă doar maşini electrice

Jaguar şi Land Rover se pregătesc să producă doar maşini electrice

 

Nu va mai dura mult până când toate maşinile scoase la vânzare vor fi electrice. După Bentley şi Rolls Royce, Jaguar se pregăteşte de tranziţie.

„Acum a venit momentul să ne gândim la viitor. Este responsabilitatea noastră. Mereu am fost în avangarda tehnologiei, design-ului şi luxului vehiculelor. Şi intenţionăm să continuăm”, a explicat Thierry Bollore.

Jaguar va construi doar maşini electrice din 2025 ca parte a noii strategii a companiei. De asemenea, divizia Land Rover va trece doar la astfel de modele. Sunt în plan 6 modele de Land Rover în următorii 5 ani, însă primul va fi disponibil abia din 2024.

În planul companiei britanice, 60% din maşinile companiei vândute în 2030 vor fi electrice iar procentul va ajunge la sută la sută până în 2039. Jaguar va investi 3 miliarde de dolari în noua strategie. Asta pe lângă o amendă de 50 de milioane de dolari primită după ce a ratat obiectivul impus de Uniunea Europeană cu privire la reducerea emisiilor până în 2020.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici