Premieră naţională: simulator auto cu ochelari care reproduce efectul consumului de droguri şi alcool

Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Galaţi a fost dotat, în premieră naţională, cu un simulator auto de ultimă generaţie şi cu ochelari care simulează efectul consumului de droguri sau alcool.

518 afișări
Imaginea articolului Premieră naţională: simulator auto cu ochelari care reproduce efectul consumului de droguri şi alcool

Premieră naţională: simulator auto cu ochelari care imită efectul consumului de droguri şi alcool

Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Galaţi a fost dotat cu un simulator auto de ultimă generaţie, pentru a creşte astfel gradul de conştientizare cu privire la pericolul conducerii maşinilor sub influenţa drogurilor sau a alcoolului. De asemenea, au fost achiziţionaţi şi ochelari VR, dar şi ochelari care simulează efectul consumului de droguri şi alcool.

Achiziţiile reprezintă o premieră naţională.

„Este primul Centru Antidrog din ţară dotat cu asemenea inovaţii tehnologice. Cu ajutorul acestui simulator auto, dotat cu soft profesional, orice posesor de carnet de conducere poate înţelege cât de grav îi sunt afectate abilităţile de conducere, precum şi riscurile la care se expune şi îi expune pe ceilalţi participanţi în trafic. Practic, acest simulator modern recreează efectele drogurilor şi alcoolului asupra vederii, timpului de reacţie şi performanţei de conducere a unui autovehicul”, a explicat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În perioada următoare, Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Galaţi va fi dotat şi cu un proiector de imagini holografice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
simulator,
droguri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici