Record de înmatriculări pe piaţa auto locală. Ce mărci şi modele au înregistrat creşteri substanţiale

Dacia Spring şi Tesla Model 3 au fost automobilele electrice cu cele mai multe înmatriculări de auto­tu­risme noi în octombrie pe o piaţă au­to în cădere liberă din cauza întâr­zierii livrărilor.

2121 afișări
Imaginea articolului Record de înmatriculări pe piaţa auto locală. Ce mărci şi modele au înregistrat creşteri substanţiale

Sursa foto: Mediafaxfoto

Dacia Spring a înregistrat deja în­matricularea a 277 de unităţi, în con­di­ţiile în care la începutul lunii oc­tom­brie a ajuns în ţară primul lot de ma­şini, conform ZF.

„A ajuns în România primul lot de 1.600 de maşini Dacia Spring, iar anul acesta vor fi livrate circa 3.500 în Ro­mânia şi circa 10.000 la nivel euro­pean“, au declarat reprezentan­ţii Dacia.

Primul lot de maşini a fost livrat prin portul Koper din Slovenia către mai multe pieţe europene, dintre care şi România.

Primul automobil Dacia Spring a fost livrat la Craiova, de către repre­zentanţa locală, Redac Craiova.

În octombrie s-au înmatriculat 62 de unităţi din Tesla Model 3, sep­tem­brie fiind luna când s-au livrat pri­mele unităţi.

Înmatriculările de autoturisme noi au înregistrat o scădere de 23% în oc­tombrie faţă de perioada simi­lară a anu­lui trecut, la un total de 9.600 de uni­tăţi, conform datelor Aso­ciaţiei Constructorilor de Automo­bile din Ro­mânia (ACAROM) pe baza da­te­lor DRPCIV.

Aceasta este cea de-a doua lună de scăderi din semestrul al doi­lea, după cea de 14% din septem­brie.

În 2021 au mai fost înregistrate scăderi în lunile ianuarie şi februarie, urmate de şase luni de creşteri.

La nivelul primelor zece luni ale acestui an piaţa a ajuns la 97.870 de unităţi, încă în creştere faţă de perioada similară din 2020 când s-au înmatriculat 97.124 de unităţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici