Video DECLARAŢIA ZILEI | Dăncilă, despre schimbarea lui Carmen Dan: S-au acumulat mai multe lucruri. E nevoie de credibilitate

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, legat de Ministerul de Interne, că este nevoie de credibilitate şi s-au acumulat mai multe lucruri. Carmen Dan a demisionat luni, dar în spaţiul public erau deja informaţii că este o chestiune de timp până când va fi remaniată.

100 afișări

"Argumentele mele sunt legate de percepţia publică asupra acestui minister şi vreau să dau credibilitate şi vreau să dăm o schimbare pentru a lucra mult mai bine. Nu îmi cereţi să dau detalii din interiorul minnisterului. Pentru mine ca şi premier e important ca percepţia de ansamblu pentru guvern să fie una pozitivă. Acest lucru nu mi-l va dicta strada, fiecare are dreptul să protesteze, dar cred că trebuie să aduc în guvern oameni care au un grad de credibilitate mai mare şi care pot aduce plus valoare în Guvern", a declarat Viorica Dăncilă, după şedinţa Comitetului Executiv PSD.

Întrebată dacă decizia are vreo legătură cu protestele din 10 august şi modul în care a intervenit MAI, Dăncilă a spus: "Nu am de ce să comentez acest lucru. Sunt mai multe probleme, informaţii. Nu vreau ca o afirmaţie a mea să fie interpretată. S-au acumulat mai multe lucruri, nu e neapărat legată schimbarea de ceea ce s-a întâmplat pe 10 august".

Carmen Dan şi-a anunţat demisia cu câteva minute înainte de şedinţa Comitetului Executiv de luni. Nicolae Moga, propunerea de la Interne, este senator de Constanţa în legislaturile 2008-2012, 2012-2016 şi 2016-2020. În a doua legislatură, a ocupat şi funcţia de vicepreşedinte al Senatului în Biroul Permanent.

Carmen Dan a fost numită ministru de Interne în ianuarie 2017 şi l-a înlocuit pe Dragoş Tudorache. În cei doi ani şi jumătate de mandat, de numele lui Carmen Dan s-au legat mai multe controverse şi scandaluri, precum „microfonul găsit în priză” sau jignirile publice cu fostul premier Mihai Tudose.

Fără îndoială însă, momentul care a marcat mandatul lui Carmen Dan a fost cel din data de 10 august 2018, ministrul fiind acuzat atunci de către o mare parte a opiniei publice şi de către societatea civilă de faptul că a dat ordin ca jandarmii să intervină violent pentru dispersarea manifestanţilor din Piaţa Victoriei. În urma intervenţiei violente a jandarmilor, a fost constituit şi un dosar penal, care nu a fost însă trimis în judecată nici măcar acum. Ba mai mult, Parchetul General a declinat dosarul, după aproape un an, către DIICOT, pe motiv că ar conţine fapte ce ţin de siguranţa naţională. Tot după episodul „10 august”, primarul general al Capitalei Gabriela Firea i-a cerut demisia, solicitarea edilului nu a avut însă succes, Dan fiind susţinută de fostul preşedinte al partidului, Liviu Dragnea.

Taguri:
psd,
dancila,
carmen dan

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici