VREMEA luni, 4 martie. Temperaturi în creştere semnificativă. Prognoza METEO în Bucureşti şi în ţară

Luni, 4 martie. Vremea va deveni caldã în toate regiunile, iar valorile termice vor creşte semnificativ faţã de intervalul anterior

1177 afişări
Imaginea articolului VREMEA luni, 4 martie. Temperaturi în creştere semnificativă. Prognoza METEO în Bucureşti şi în ţară

VREMEA în această noapte şi în zilele următoare. Prognoza în Bucureşti şi în ţară

Cerul va avea înnorãri temporare în vestul, centrul şi nordul ţãrii şi doar la începutul zilei vor fi posibile fulguieli în nordul Carpaţilor Orientali şi precipitaţii slabe, predominant ploi în Maramureş. În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va avea intensificãri temporare la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar în rest va sufla slab şi moderat, izolat cu intensificãri în nord-vest şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra de la 8...10 grade în estul Transilvaniei şi pe litoral, pânã în jurul a 18 grade, local în Banat şi Oltenia. Dimineaţa, în zonele joase de relief, vor fi condiţii de ceaţã.

ÎN BUCUREŞTI

Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de -3...-1 grad.

Luni 

Vremea va deveni caldã pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar pe parcursul zilei vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimã va fi de 1...3 grade.

Marţi

Vremea va fi în continuare caldã. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi va avea înnorãri, iar în cursul nopţii trecãtor va ploua slab. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri ziua şi în general slab, noaptea. Temperatura maximã va fi de 17...18 grade, iar cea minimã de 4...6 grade.

Miercuri 

Vremea se va menţine caldã pentru aceastã datã, deşi valorile termice vor marca o uşoarã scãdere faţã de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat ziua şi în general slab pe parcursul nopţii. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimã va fi de 1...2 grade, posibil mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

ÎN ŢARĂ

Luni 

Valorile termice vor creşte semnificativ faţã de intervalul anterior, astfel încât vremea va deveni caldã în toate regiunile. Cerul va avea înnorãri temporare în vestul, centrul şi nordul ţãrii, iar în a doua parte a nopţii de luni spre marţi va ploua slab în Crişana, Maramureş, nord-vestul Transilvaniei şi pe arii restrânse în Banat, în timp ce în zonele montane aferente vor fi precipitaţii mixte. În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va avea intensificãri temporare la munte, cu viteze mai mari pe creste, mai ales ale Carpaţilor Orientali şi ale Munţilor Apuseni, unde în a doua parte a intervalului se vor depãşi 70...90 km/h, iar în rest va sufla slab şi moderat, izolat cu intensificãri în nord-vest şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra de la 8...10 grade în estul Transilvaniei şi pe litoral, pânã în jurul a 18 grade, local în Banat şi Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 8 grade, izolat mai scãzute în depresiuni. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, vor fi condiţii de ceaţã.

Marti 

Vremea va fi în continuare caldã pentru aceastã datã, deşi în vestul, centrul şi nordul teritoriului temperatura aerului va marca o scãdere uşoarã. Cerul va avea înnorãri temporare; în cursul zilei va ploua slab, pe arii restrânse în vest, centru şi nord, iar noaptea, local în sud, nord şi nord-vest, exceptând zona Maramureşului, unde vor fi şi lapoviţe sau ninsori. La munte, pe spaţii mici se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificãri temporare în zona montanã, cu viteze mai mari pe creste, dar local şi la cote mai reduse, ziua şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 7...9 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi pânã în jurul a 18 grade, local în Muntenia, vestul Dobrogei şi extremitatea de sud a Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 7 grade. Dimineaţa, izolat, vor fi condiţii de ceaţã.

Miercuri 

Valorile termice, deşi în scãdere uşoarã faţã de intervalul anterior, vor caracteriza în continuare o vreme mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai ales ziua în nordul, centrul şi estul ţãrii, unde local va ploua slab. În zona de munte, îndeosebi în Carpaţii Orientali, pe arii restrânse vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificãri la munte, mai ales pe creste, dar izolat şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 6...7 grade în depresiuni şi 16...18 grade în regiunile sudice, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 7 grade, mai coborâte în depresiuni, spre -8 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase vor fi condiţii de ceaţã.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici