Anelka: Acelea nu sunt cuvintele mele

Jucătorul francez Nicolas Anelka a admis că a avut "o discuţie aprinsă cu selecţionerul Raymond Domenech", acceptând excluderea sa din naţionala Franţei, dar a menţionat, într-un interviu acordat ziarului France-Soir, că declaraţiile reproduse de cotidianul L'Equipe nu sunt ale lui.

12 afișări
Imaginea articolului Anelka: Acelea nu sunt cuvintele mele

Anelka: Acelea nu sunt cuvintele mele (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vreau să se clarifice faptul că acele cuvintele care au ieşit în presă nu sunt cuvintele mele. Am avut cu siguranţă o discuţie aprinsă cu antrenorul, dar a avut loc în secret în vestiar, între antrenor şi mine, în faţa coechipierilor şi stafului tehnic. Acest lucru nu ar fi trebuit să iasă din vestiar. Nu ştiu cui îi face bine să răspândească astfel de lucruri, dar cu siguranţă nu naţionalei Franţei", a spus Anelka.

Potrivit ediţiei de sâmbătă a cotidianului francez L'Equipe, Nicolas Anelka l-ar fi insultat pe selecţionerul Raymond Domenech, în pauza meciului cu Mexic, scor 0-2, după ce tehnicianul i-a făcut câteva observaţii şi l-a ameninţat că îl va schimba la pauză. Sursa citată menţionează că Domenech nu intenţiona iniţial să îl schimbe pe Anelka la pauză, când scorul era 0-0. Tehnicianul i-a spus atacantului pe un ton ferm, dar politicos, că vrea să nu se mai oprească atât de mult, să nu piardă timpul şi să rămână mai mult în faţă, mai aproape de suprafaţa de pedeapsă a adversarilor. Anelka a contestat, iar Domenech l-a ameninţat că îl va schimba. Atacantul a reacţionat adresându-i selecţionerului cuvinte obscene şi făcându-l "fiu de târfă". "Ok, ieşi", a fost replica lui Domenech.

"Scopul meu nu a fost niciodată să destabilizez echipa Franţei, o instituţie pe care o respect. Accept excluderea mea de la naţională şi îi doresc mult noroc împotriva Africii de Sud. De asemenea, am un mare respect pentru toţi colegii mei, fără excepţie, insist asupra acestui fapt", a adăugat jucătorul formaţiei Chelsea Londra.

Federaţia Franceză de Fotbal a anunţat, sâmbătă, că atacantul Nicolas Anelka a fost exclus din naţionala franceză, el urmând să părăsească Africa de Sud în cursul acestei seri.

Potrivit AFP, în urma acestui scandal, lanţul de restaurante fast-food Quick a decis să retragă reclamele şi panourile publicitare cu Nicolas Anelka, "până când lucrurile se vor calma".

"Cât timp lucrurile se vor linişti, vom suspenda spoturile publicitare şi afişele în care apare Anelka", a declarat un purtător al firmei Quick, care a menţionat însă că nu se va renunţa la această campanie, care debutase în urmă cu doar câteva zile.

Află aici care este programul Cupei Mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici