Caracatiţa Paul, în pericol de a fi prăjită, făcută sushi sau aruncată în acvariul cu rechini de către fanii germani

Fanii germani sunt supăraţi pe caracatiţa prezicătoare Paul de la acvariul din Oberhausen, după ce aceasta a pronosticat corect eliminarea Germaniei în semifinalele Cupei Mondiale din Africa de Sud, şi vor să se răzbune pe celebrul octopod, informeză presa internaţională.

152 afișări
Imaginea articolului Caracatiţa Paul, în pericol de a fi prăjită, făcută sushi sau aruncată în acvariul cu rechini de către fanii germani

Caracatiţa Paul în pericol de a fi prăjită, făcută sushi sau aruncată în acvariul cu rechini de către fanii germani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Suporterii echipei antrenate de Joachim Low au lansat o listă de propuneri pentru a-l pedepsi pe Paul pentru ultima sa predicţie. Ei îl vor prăjit, fript la grătar, făcut sushi, băgat în salata de fructe de mare sau în paella. Unii dintre fani au propus ca Paul să fie aruncat în acvariul cu rechini. Mai mult, au apărut cântece împotriva celui mai bun furnizor de ponturi pentru pariuri.

Originar din Marea Britanie, Paul nu a ezitat să prezică faptul că naţionala Angliei va fi înfinsă de Germania în optimile de finală ale CM. Caracatiţa prezicătoare s-a născut la Weymouth şi apoi a ajuns la Oberhausen. "Nu a făcut nicio predicţie cât a «locuit» aici, dar probabil că a aşteptat un eveniment mare, precum Cupa Mondială, pentru a-şi arăta abilităţile", a declarat o angajată de la acvariul din Weymouth.

Dacă Paul va supravieţui furiei fanilor, atunci este aşteptat să facă, vineri, ultima sa predicţie la această ediţie a Cupei Mondiale, la partida din finala mică Germania - Uruguay. Totuşi, există posibilitatea ca oracolul cu opt tentacule să fie consultat şi cu privire la câştigătoarea finalei mari a competiţiei, meci care va opune Spania Olandei.

Pericolul pentru Paul nu vine numai din Germania sau Argentina - şi fanii "albiceleste" i-au urat "de bine" - ci şi din partea suporterilor spanioli, care l-a avertizat deja să aibă grijă ce pronostichează pentru finala mare, în cazul în care va fi "întrebat" de echipa învingătoare. Mattias Kinst, îngrijitorul lui Paul de la acvariul din Germania s-a arătat deranjat de intenţia spaniolilor de a-i influenţa pronosticul. "Paul face doar ce ştie el cel mai bine, alege învingătorii la fotbal şi nimeni nu ar trebui să-l ameninţe. Ce fac fanii spanioli este dizgraţios", a declarat Kinast.

Un alt îngrijitor, Oliver Walenciak, spune că Paul a primit numeroase ameninţări cu moartea până acum, dar asigură că celebrul prezicător este bine protejat: "Au fost numeroase persoane care au vrut să ne mănânce octopodul, dar el nu este speriat şi noi suntem aici să-l protejăm. Va supravieţui!"

Celebra caracatiţă prezicătoare Paul a avut dreptate în toate predicţiile făcute cu ocazia meciurilor Germaniei de la Cupa Mondială din Africa de Sud, cea mai recentă previziune a sa fiind victoria naţionalei Spaniei în semifinala de miercuri.

"Procedura" prin care Paul îşi exprimă pronosticul este foarte simplă: Două recipiente transparente, care conţin mâncare şi care sunt "ornate" cu steagurile echipelor oponente, sunt cufundate în acvariul caracatiţei, iar aceasta alege câştigătoarea deschizând capacul uneia dintre cutii şi luând mâncarea din ea.

La Campionatul European din 2008, caracatiţa Paul a greşit pronosticul unui singur meci, cel din finală, pe care Germania l-a pierdut în faţa Spaniei, scor 0-1.

(Material realizat de Adrian Petculescu, adi.petculescu@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici