Nicolas Anelka a fost exclus din echipa Franţei

Atacantul Nicolas Anelka, care l-a insultat pe selecţionerul Raymond Domenech la pauza meciului Franţa - Mexic de joi, a fost exclus din naţionala franceză, a declarat, sâmbătă, pentru postul de radio RTL, vicepreşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal, Noël Le Graët.

23 afișări
Imaginea articolului Nicolas Anelka a fost exclus din echipa Franţei

Nicolas Anelka a fost exclus din echipa Franţei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anelka nu a participat la antrenamentul de sâmbătă al echipei Franţei.

Potrivit ediţiei de sâmbătă a cotidianului francez L'Equipe, Nicolas Anelka l-ar fi insultat pe selecţionerul Raymond Domenech, în pauza meciului cu Mexic, scor 0-2, după ce tehnicianul i-a făcut câteva observaţii şi l-a ameninţat că îl va schimba la pauză. Sursa citată menţionează că Domenech nu intenţiona iniţial să îl schimbe pe Anelka la pauză, când scorul era 0-0. Tehnicianul i-a spus atacantului pe un ton ferm, dar politicos, că vrea să nu se mai oprească atât de mult, să nu piardă timpul şi să rămână mai mult în faţă, mai aproape de suprafaţa de pedeapsă a adversarilor. Anelka a contestat, iar Domenech l-a ameninţat că îl va schimba. Atacantul a reacţionat adresându-i selecţionerului cuvinte obscene şi făcându-l "fiu de târfă". "Ok, ieşi", a fost replica lui Domenech.

Ca urmare a acestui conflict, Raymond Domenech a decis ca în repriza a doua a partidei cu Mexic să îl folosească în locul lui Anelka pe Andre-Pierre Gignac.

Reprezentativa Franţei a fost învinsă, joi, la Polokwane, pe Peter Mokaba Stadium, cu scorul de 2-0, de selecţionata Mexicului, în meciul al doilea din grupa A a Cupei Mondiale din Africa de Sud.

Află aici care este programul Cupei Mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici