Cum înfiinţezi o firmă online în 2023

Cum înfiinţezi o firmă online în 2023

Raportat la ultimele modificări legislative, înfiinţarea unei firme se poate face 100% online, astfel că, la acest moment, chiar dacă eşti în afara ţării, firma poate fi înfiinţată.

Pandemia de COVID-19 a simplificat procedura de înfiinţare a firmelor. Pe perioada cât a fost decretată starea de urgenţă, activitatea de lucru cu publicul a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului şi a oficiilor registrelor comerţului de pe lângă tribunale s-a desfăşurat cu precădere prin mijloace electronice şi/sau prin corespondenţă, conform art. 67 din Decretul Preşedintelui României nr. 240/2020 privind prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României, dar şi a decretelor anterioare.

Concomitent cu această măsură au fost suspendate şi dispoziţiile legale prin care era instituită forma autentică pentru anumite acte, cum este, de exemplu, declaraţia pe proprie de îndeplinire a condiţiilor pentru a deţine calitatea de asociat.

 

 

Comunicat de presă furnizat şi asumat de MARA CRISTIAN CABINET DE AVOCAT

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=17308

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici