JTI, partener al Festival Internaţional de Artă Contemporană Sibiu

JTI, partener al Festival Internaţional de Artă Contemporană Sibiu

„Festivalul Internaţional de Artă Contemporană de la Sibiu se deschide cu 150 de artişti, de pe cinci continente, din 22 de ţări, cu peste 20 de ambasade partenere, peste 50 de galerii, muzee şi instituţii din România şi străinătate. Încercăm să realizăm o punte de legătură între artişti din România şi de peste hotare, între curatori, directori de muzee şi instituţii, să realizăm un dialog cu noile tendinţe în materie de spaţii moderne, galerii şi amenajări. Este cel mai amplu festival de artă contemporană din Europa de Est. Iar peste 60% din fondurile necesare organizării festivalului sunt private”, a declarat Alexandru Constantin Chituţă, directorul Muzeului Naţional Brukenthal, la deschiderea Sibiu Contemporary Art Festival (SCAF), care se desfăşoară în perioada 16-30 septembrie în zece spaţii expoziţionale din oraş.

SCAF este o iniţiativă a lui Alexandru Constantin Chituţă, preşedintele Festivalului şi Ilie Mitrea, preşedinte al Asociaţiei Brukenthal von Studio.

La evenimentul de deschidere, desfăşurat sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe, au participat Ministrul Culturii Raluca Turcan, Primarul Sibiului Astrid Cora Fodor, Preşedintele Institutului Cultural Român Liviu Jicman, diplomaţi, personalităţi ale mediului academic, artişti, reprezentanţi ai sponsorilor.

 

 

Comunicat de presă furnizat şi asumat de JT International Romania SRL

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=18339

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici