Românii, cei mai afectaţi de timpul petrecut în faţa ecranelor şi de lipsa conexiunii cu natura

Românii, cei mai afectaţi de timpul petrecut în faţa ecranelor şi de lipsa conexiunii cu natura, din opt ţări europene

Raportul „HEAD DOWNERS 2021" creat pe baza cercetării realizate de Kantar, în luna septembrie 2021, la cererea companiei VELUX, relevă: „Suntem din ce în ce mai conectaţi la tehnologie şi mai deconectaţi de puterea vindecătoare a naturii”.

Românii petrec cel mai mult timp conectaţi online, în faţa ecranelor (80%) şi cel mai puţin (68%) în contact cu natura, zilnic, dintre locuitorii a opt ţări europene şi au cele mai mari dificultăţi în crearea şi menţinerea relaţiilor interpersonale (66%), potrivit studiului menţionat.

33% dintre români nu au privit nici măcar o dată cerul în ultima săptămână. Cu toate acestea, românii sunt cei mai orientaţi către natură şi consideră contactul cu aceasta foarte important în proporţie de 64% şi, de asemenea, se află pe locul I în topul ţărilor europene la recunoaşterea diferitelor specii de păsări.

Sindromul "Dropped Head" (al „Capului aplecat în ecrane”) provoacă afecţiuni ale coloanei vertebrale pe termen lung, iar lipsa expunerii la lumina naturală creează dezechilibre fizice, mentale şi emoţionale.

 

Comunicat de presă furnizat şi asumat de Fabrica de PR

Citeşte comunicatul în întregime la adresa: http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=15663

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici