Studiu BCG: Liderii femei sunt înaintea bărbaţilor în utilizarea inteligenţei artificiale (GenAI)

Studiu BCG: În industriile tehnologice, liderii femei sunt înaintea bărbaţilor în utilizarea inteligenţei artificiale generative (GenAI)

Într-un studiu recent, Boston Consulting Group (BCG) a analizat în ce măsură femeile şi bărbaţii acceptă utilizarea aplicaţiilor bazate pe inteligenţa artificială generativă (GenAI).

La început, noile tehnologii sunt utilizate în mod tradiţional mai mult de bărbaţi decât de femei. Conform unui sondaj YouGov din 2020, proporţia femeilor printre utilizatorii de noi tehnologii este sub 40%. Dacă acceptarea GenAI urmează o tendinţă similară, există riscul ca în sectorul tehnologic, unde în prezent un procent de sub de 30% dintre managerii de nivel mediu şi superior la nivel global sunt femei, dezechilibrul de gen să crească şi mai mult.


Totuşi, conform cercetării BCG „Liderii femei deschid drumul în GenAI”, se poate afirma că femeile acceptă utilizarea aplicaţiilor bazate pe GenAI cel puţin la fel de mult, dacă nu chiar mai mult, decât bărbaţii.

 

Comunicat furnizat şi asumat de Boston Consulting Group

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=19495

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici