”Youth of Music International Competition” – Ediţia 2022 –

”Youth of Music International Competition” – Ediţia 2022 –

Cu ocazia Zilei Naţionale a Culturii, Asociaţia MuseArt, împreună cu Asociaţia Culturală Lanto “Magia Muzicii”, lansează “Youth of Music - International Competition”, ediţia 2022. Competiţia online, destinată muzicii clasice, este deschisă tinerilor muzicieni de orice naţionalitate, din întreaga lume. Prima ediţie a avut loc în anul 2021, cu sprijinul Muzeului Municipiului Bucureşti şi al Centrului de Cultură Arcuş din Covasna, care au găzduit recitalurile de gală susţinute de câştigătorii competiţiei. Astfel, la prima ediţie s-au înscris în concurs 130 de candidaţi, din 27 de ţări. Câştigătorii celor trei trofee “Youth of Music 2021” au fost tineri muzicieni din Ungaria, Croaţia şi România.

Anul acesta concursul este organizat de Asociaţia MuseArt, împreună cu Asociaţia Culturală Lanto “Magia Muzicii”, în calitate de co-organizator. Competiţia este dedicată tinerilor muzicieni de muzică clasică, instrumentişti şi artişti lirici, cu vârsta de până la 30 de ani. Câştigătorul categoriei a III-a este considerat câştigătorul marelui premiu “Grand Prix - Youth of Music 2022”.

“Propunerea de a fi co-organizator pentru acest concurs alături de MuseArt este o bucurie pentru mine tocmai pentru că este în acord cu ceea ce face de peste zece ani Asociaţia Lanto ”Magia Muzicii”. Mereu am avut ca obiectiv susţinerea tinerilor şi dorinţa de a-i pune în context alături de artiştii consacraţi. Am promovat de-a lungul timpului tinerii artişti din ţară şi din alte ţări prin susţinerea orchestrelor de tineret, dar şi alăturând nume mari, consacrate, care reprezintă modele pentru aceştia”, a declarat Dorin Ioniţă, preşedintele Asociaţiei Culturale Lanto ”Magia Muzicii”.

 

Comunicat de presă furnizat şi asumat de All For You Consulting

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=15804

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici