UE a aprobat primul vaccin împotriva coronavirusului care va fi utilizat pentru imunizarea cetăţenilor Uniunii

  • Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat luni primul vaccin împotriva coronavirusului care va fi administrat cetăţenilor UE.
  • Comisia Europeană a aprobat ulterior vaccinul anticoronavirus produs de Pfizer/BioNTech.
  • Ursula von der Leyen: "Astăzi, adăugăm un alt capitol important în lupta noastră împotriva Covid-19".
  • Campania de vaccinare va începe pe 27 decembrie, simultan în toate cele 27 de state ale Uniunii Europene.
2885 afișări
Imaginea articolului UE a aprobat primul vaccin împotriva coronavirusului care va fi utilizat pentru imunizarea cetăţenilor Uniunii

BREAKING NEWS Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat primul vaccin împotriva coronavirusului

Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat, luni, vaccinul anticoronavirus produs de companiile Pfizer şi BioNTech. Agenţia a transmis să sunt şi noi tratamente în curs de aprobare la începutul anului viitor.

Ulterior, Comisia Europeană a aprobat utilizarea vaccinului pentru imunizarea cetăţenilor UE, a anunţat luni seară preşedintele instituţiei, Ursula von der Leyen.

"Astăzi, adăugăm un alt capitol important în lupta noastră împotriva Covid-19. Am luat decizia de a pune la dispoziţia cetăţenilor europeni primul vaccin anti-Covid-19. Am acordat licenţă condiţionată de intrare pe piaţă vaccinului produs de BioNTech şi Pfizer. Agenţia Europeană a Medicamentului a evaluat vaccinul şi a concluzionat că este sigur şi eficient împotriva Covid-19", a declarat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

"Pe baza acestei evaluări ştiinţifice, am acordat autorizaţie pentru intrarea pe piaţa Uniunii Europene. După cum am promis, vaccinul va fi disponibil pentru toate statele Uniunii Europene, în acelaşi timp, în aceleaşi condiţii. Primele vaccinuri vor fi furnizate de unitatea de producţie a Pfizer de aici, din Belgia, în următoarele zile. Am spus permanent în timpul acestei pandemii că suntem împreună în această criză. Astfel, vaccinarea poate începe în acelaşi timp, în zilele de vaccinare din Uniunea Europeană, pe 27, 28 şi 29 decembrie. Acesta este o modalitate bună de a încheia acest an dificil şi pentru a începe, în sfârşit, să întoarcem pagina Covid-19", a precizat Ursula von der Leyen.

Comitetul Ştiinţific al EMA s-a întrunit luni şi a acordat o autorizaţie de comercializare condiţionată în UE pentru vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, a declarat Emer Cooke, directorul Agenţiei Europeane a Medicamentului în cadrul unei conferinţe de presă online.

„Pe cât sunt de fericită să vă anunţ această noutate de azi (aprobarea vaccinului – n.r.), vă spun că suntem încă la o cotitură în această pandemie. Va dura până când vom reuşi să vaccinăm mai mulţi oameni şi să asiguăm imunitatea. Ştim mult mai multe despre această boală acum decât acum 10 luni, chiar mai mult decât ştiam acum 3 luni, dar sunt încă informaţii noi care apar şi trebuie evaluate, aşa cum este noua tulpină”, a spus o reprezentantă a Agenţiei.

În prezent nu există „nicio dovadă” că acest vaccin nu va funcţiona în faţa noii tulpini, a mai spus reprezentanta Agenţiei Europene.

Aceasta recomandă în continuare ca oamenii să facă tot ce le stă în putere să stopeze răspândirea virusului, pentru că vaccinul singur nu va fi „glonţul de argint” care să ne ajute la întoarcerea la viaţa normală, chiar dacă „e un pas uriaş”.

Primele doze de vaccin vor ajunge în România în 26 decembrie, iar în 27 decembrie începe vaccinarea cadrelor medicale din spitalele de primă linie.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a reacţionat imediat după anunţul Agenţiei Europene a medicamentuluiu.

”Este un moment decisiv în eforturile noastre de a livra vaccinuri sigure şi eficiente europenilor,” a scris  Ursula von der Leyen pe Twitter.

Ştire în curs de actualizare

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici