Agenţia Europeană a Medicamentului a devansat şedinţa pentru evaluarea vaccinului Moderna pentru data de 6 ianuarie

  • Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a devansat întâlnirea programată pentru 12 ianuarie pentru a evalua cererea de autorizare a vaccinului Moderna.
  • Şedinţă extraordinară va avea loc pe 6 ianuarie 2021.
  • Ursula von der Leyen, a confirmat, joi, că ţările Uniunii Europene îşi vor începe campaniile de vaccinare împotriva coronavirusului în perioada 27-29 decembrie.
1244 afișări
Imaginea articolului Agenţia Europeană a Medicamentului a devansat şedinţa pentru evaluarea vaccinului Moderna pentru data de 6 ianuarie
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a devansat întâlnirea programată pentru 12 ianuarie pentru a evalua cererea de autorizare a vaccinului Moderna.
 
Şedinţă extraordinară va avea loc pe 6 ianuarie 2021, după ce Moderna a prezentat cele mai recente date necesare pentru evaluarea cererii lor de autorizare, inclusiv informaţii specifice pentru fabricarea vaccinului în Uniunea Europeană, notează El Mundo.
 
Am reuşit să revizuim datele pentru evaluarea vaccinurilor Covid-19 după efortul incredibil pe care îl fac toate persoanele implicate în aceste evaluări,” a declarat directorul executiv al EMA, Emer Cooke.
 
După ce EMA emite un aviz favorabil, vaccinul trebuie aprobat de Comisia Europeană, la fel ca în cazul vaccinul dezvoltat de Pfizer. 
 
"Numărul de infecţii este în creştere în toată Europa şi suntem conştienţi de responsabilitatea enormă pe care o avem de a aduce un vaccin pe piaţă cât mai repede posibil, menţinând în acelaşi timp soliditatea revizuirii noastre ştiinţifice," a adăugat Cooke.
 
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a confirmat, joi, că ţările Uniunii Europene îşi vor începe campaniile de vaccinare împotriva coronavirusului în perioada 27-29 decembrie.
 
EMA s-a asigurat că o autorizaţie de introducere pe piaţă garantează că vaccinurile Covid-19 îndeplinesc aceleaşi standarde înalte ale Uniunii Europene ca şi restul vaccinurilor şi medicamentelor.
 
De asemenea, agenţia a spus că vaccinurile vor fi validate în toate statele membre ale Uniunii Europene în acelaşi timp.
 
EMA a mai precizat că va da un aviz favorabil pentru acestea, atât timp cât testele arată într-un mod „convingător” că beneficiile pe care le aduc oamenilor sunt „mai mari” decât riscurile.
 
Pandemia de Covid-19 a provocat cel puţin 1.649.927 decese din peste 74,1 milioane de cazuri de coronavirus la nivel mondial, potrivit unui raport al agenţiei franceze AFP.
 
În Europa, cel mai mare număr de decese se înregistrează în Italia (67.220 de morţi, mai mult de 1,9 milioane de cazuri), urmată de Regatul Unit (66.052 de morţi, mai mult de 1,9 milioane de cazuri), Franţa (59.619 mai mult de 2,4 milioane de cazuri) şi Spania (48.777 decese, peste 1,7 milioane de cazuri).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici