Alarmă în Germania. Nemţii au intrat în panică, după o zi cu 194 de morţi

  • Pandemia este departe de a se fi încheiat în Germania, unde al patrulea val loveşte cu toată forţa.
  • Aşa a spus ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, astăzi, la Berlin, adăugând că în mai multe landuri „numărul pacienţilor aflaţi la terapie intensivă a început din nou să crească”.
  • „Avem nevoie de mai multe controale Green Pass”, a mai cerut Spahn.
97460 afișări
Imaginea articolului Alarmă în Germania. Nemţii au intrat în panică, după o zi cu 194 de morţi

Alarmă în Germania. Nemţii au intrat în panică, după o zi cu 194 de morţi

Potrivit şefului Departamentului de Sănătate - în prezent responsabil cu administrarea curentă a situaţiei, în aşteptarea numirii noului guvern federal - este importantă „prevenirea unei supraîncărcări a sistemului de sănătate”.

Potrivit celor mai recente date de la Robert Koch Institut (RKI), centrul epidemiologic naţional, astăzi au fost înregistrate peste 20.000 de noi infecţii în 24 de ore, cu 194 de victime. Între timp, 55,6 milioane de persoane au obţinut o vaccinare completă împotriva Covid, adică 66,8% din populaţie. 2,2 milioane de germani au primit şi a treia doză.

Încetineala campaniei de vaccinare îngrijorează Berlinul, atât de mult încât însăşi Angela Merkel a menţionat ieri posibilitatea lansării „restricţiilor puternice” pentru cei nevaccinaţi în Germania.

Preşedintele Institutului Koch, Lothar Wieler, este de acord cu ideea că „dacă astăzi nu ne mişcăm decisiv, chiar şi al patrulea val va aduce multă suferinţă: mulţi se vor îmbolnăvi, vor fi victime, iar sistemul de sănătate fi din nou puternic agravat”.

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a cerut, de asemenea, ca Green Pass din Germania să fie mai verificat în restaurante, muzee şi locuri publice. Spahn, care spune că este „pandemia nevaccinaţilor”, a mai afirmat că în Germania „prea des” oamenii renunţă la control pe baza „încrederii”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici