Ambasada chineză la Paris atacă direct SUA. Chinezii au publicat un video cu ”adevărata” poveste a epidemiei de coronavirus

  • Ambasada Chinei la Paris a publicat pe Twitter propria poveste a epidemiei de coronavirus
  • Clipul nu este foarte diplomatic, consideră presa franceză
  • Trump susţine că are dovezi că noul coronavirus a fost creat într-un laborator din China
8414 afișări
Imaginea articolului Ambasada chineză la Paris atacă direct SUA. Chinezii au publicat un video cu ”adevărata” poveste a epidemiei de coronavirus

Sursă foto: Profimedia

Războiul la distanţă dintre China şi Statele Unite, sau chiar mai larg cu Occidentul, a ajuns la un nou episod, relatează Le Figaro. Un videoclip, în limba engleză, intitulat „Once upon a virus” (A fost odată un virus), a fost publicat pe contul de Twitter al ambasadei chineze în Franţa.

Este un scurt desen animat care prezintă dialogul dintre un luptător tradiţional, reprezentând China, şi o statuie a Libertăţii, care reprezintă Statele Unite. Conţinutul poate fi rezumat într-o singură frază: în esenţă, China a avertizat lumea despre gravitatea situaţiei şi a stăpânit cu succes epidemia acasă, în timp ce Statele Unite nu au dorit să asculte avertismente şi acum americanii sunt copleşiţi de situaţie.

Cum sună dialogul între aceste două personaje:

CHINA: Am descoperit un nou virus
STATELE UNITE: Şi ce?
CHINA: Este periculos.
STATELE UNITE: E doar o gripă
CHINA: Purtaţi o mască
STATELE UNITE: Nu purtati mască
CHINA: Stai acasă
STATELE UNITE: Încălcă drepturile omului
CHINA: Construiţi spitale temporare
STATELE UNITE:  Sunt tabere de concentrare
(...)
CHINA: Sistemul nostru de sănătate este saturat
STATELE UNITE:  Uite cât de înapoiată este China
CHINA: Virusul ucide medicii
STATELE UNITE: Este tipic lumii a treia.

Donald Trump a atacat din nou Beijingul

Această satiră amestecată cu considerente geopolitice pro-chineze este cel puţin uimitoare venind de la o ambasadă care critică într-un mod nu prea diplomatic un alt stat. Dar China nu este la prima încercare: la jumătatea lunii aprilie, ambasada chineză din Paris publicase pe site-ul său „observaţii ale unui diplomat chinez staţionat la Paris”.

Diplomatul chinez susţinea fără dovezi că medicii şi asistenţii care lucrează în azilurile de bătrâni (denumite EHPAD) îşi „abandonaseră posturile a doua zi, lăsând să le moară vârstnicii de foame şi de boală”.

În urma acestei publicaţii, ambasadorul chinez a fost chemat la ministerul de externe francez.

Preşedintele Donald Trump a declarat joi reporterilor că preocupările sale cu privire la rolul Chinei în originea şi răspândirea coronavirusului au trecut acum pe primul plan înaintea disponibilităţii sale de a merge mai departe în problema comerţului. „Pot face multe lucruri”, a avertizat liderul de la Casa Albă. 

Americanii suspectează că virusul a scăpat accidental din laboratorul Wuhan ceea ce China nu recunoaşte. La rândul ei acuză în bloc ţările occidentale că nu au reuşit să oprească epidemia.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici